Šport
22 ogledov

Umag Ferreru, poraz Šarapove

1/8
Žurnal24 main
Nedelja je prinesla kar nekaj teniških finalov, zmagovalci pa so: Almagro v Gstaadu, Ferrero je bil najboljši v Umagu, Pavljučenkova je okusila slast zmage v Carigradu, Azarenka pa v Stanfordu.

Španski teniški igralec Nicolas Almagro je osvojil turnir ATP v švicarskem Gstaadu. Drugi nosilec turnirja z nagradnim skladom 450.000 evrov je v današnjem finalu premagal sedmopostavljenega Francoza Richarda Gasqueta s 7:5 in 6:1.

Španec, ki je trenutno na 18. mestu letvice ATP, je dosegel sedmo turnirsko zmago. Pred tem je po dvakrat slavil v španski Valencii in mehiškem Acapulcu ter po enkrat v brazilskem mestu Costa do Sauipe in švedskem Bastadu.

Rusinja Anastazija Pavljučenko je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Carigradu z nagradnim skladom 220.000 ameriških dolarjev. V finalu je tretjepostavljena Rusinja premagala rojakinjo Jeleno Vesnino v treh nizih tesno s 5:7, 7:5 in 6:4 in se veselila druge turnirske zmage v karieri po uspehu v mehiškem Monterreyu leta 2008.

Teniški turnir v Umagu, ki ga je med tednom večkrat prekinilo hudo neurje, ki je divjalo po Istri, je pripadel Špancu Juanu Carlosu Ferreru. Ta je v finalu slavil proti Italijanu Potitu Staracu, ki je moral nekdanji številki ena svetovnega tenisa priznati premoč v dveh nizih.

Čez lužo v Stanfordu sta se v finalu udarili dve svetlolasi tenisačici: Marija Šarapova in Viktorija Azarenka. S 6:4 in 6:1 je slavila Belorusinja, ki je po osvojenem prvem nizu popolnoma nadigrala dekle slovenskega košarkarja Saše Vujačića.

 

Gstaad, finale (M): 

Nicolas Almagro (Špa/2) : Richard Gasquet (Fra/7) 7:5, 6:1

Carigrad, finale (Ž):

Anastazija Pavljučenko (RUS) : Jelena Vesnina (RUS) 5:7, 7:5, 6:4

Umag, finale (M):

Juan Carlos Ferrero (ŠPA) : Potito Starace (ITA) 6:4, 6:4

Stanford, finale (Ž).

Viktorija Azarenka (BLR) : Marija Šarapova (RUS) 6:4, 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.