Umrl 22-letni olimpijski finalist

Foto: Profimedias Sveča
Atletski svet žaluje.
Oglej si celoten članek

V 23. letu starosti je umrl etipopijski dolgoprogaš Abadi Hadis, dobitnik bronaste medalje v teku na 10 kilometrov na atletskem svetovnem prvenstu v krosu leta 2017. Uraden razlog za njegovo smrt ni znan.

Po poročanju etiopske novičarske spletne strani Addis Standard je Hadi umrl v bolnišnici, kjer se je zdravil za neimenovano boleznijo. Po navedbah nekaterih drugih medijev naj bi imel pokojnik že več mesecev hude zdravstvene težave, a podrobnosti niso znane.

Po podatkih spletne strani World Athletics je bil Hadis eden izmed samo petih špotnikov v zgodovini, ki so pretekli 5000 metrov pod 13 minutami, 10.000 metrov pod 27 minutami in polmaraton pod 59 minutami.

Foto: Epa abadi hadis

Lani je Hadis zmagal na maratonu Bahrain Night Half Marathon in osvojil drugo mesto na RAK Half Marathon v Združenih arabskih emiratih. Od leta 2017 do 2019 je bil redni udeleženec mitingov diamantne lige, najboljši izid pa je dosegel z dvema tretjima mestoma v Stockholmu oziroma Lozani (oba 2018).

Na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru (2016) se je uvrstil v finale teka na 10.000 metrov in končal na 15. mestu. Istega leta je postal državni prvak Etiopije, prav tako v teku na 10.000 metrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.