Šport
4439 ogledov

Umrl 22-letni olimpijski finalist

Sveča Profimedias
Atletski svet žaluje.

V 23. letu starosti je umrl etipopijski dolgoprogaš Abadi Hadis, dobitnik bronaste medalje v teku na 10 kilometrov na atletskem svetovnem prvenstu v krosu leta 2017. Uraden razlog za njegovo smrt ni znan.

Po poročanju etiopske novičarske spletne strani Addis Standard je Hadi umrl v bolnišnici, kjer se je zdravil za neimenovano boleznijo. Po navedbah nekaterih drugih medijev naj bi imel pokojnik že več mesecev hude zdravstvene težave, a podrobnosti niso znane.

Po podatkih spletne strani World Athletics je bil Hadis eden izmed samo petih špotnikov v zgodovini, ki so pretekli 5000 metrov pod 13 minutami, 10.000 metrov pod 27 minutami in polmaraton pod 59 minutami.

abadi hadis | Avtor: Epa Epa

Lani je Hadis zmagal na maratonu Bahrain Night Half Marathon in osvojil drugo mesto na RAK Half Marathon v Združenih arabskih emiratih. Od leta 2017 do 2019 je bil redni udeleženec mitingov diamantne lige, najboljši izid pa je dosegel z dvema tretjima mestoma v Stockholmu oziroma Lozani (oba 2018).

Na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru (2016) se je uvrstil v finale teka na 10.000 metrov in končal na 15. mestu. Istega leta je postal državni prvak Etiopije, prav tako v teku na 10.000 metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.