Umrl član košarkarske Hiše slavnih

Foto: vzn košarka žoga
Legendarni John Kundla, ki je ekipo Minneapolis Lakers pripeljal do petih naslovov prvaka NBA, je umrl v nedeljo v domu za ostarele v domačem mestu Minneapolisu, je poročala francoska agencija AFP. Star je bil 101 leto.
Oglej si celoten članek

"V imenu celotne Lakers organizacije želim izraziti globoko žalost ob smrti Johna Kundle. Igral je pomembno vlogo v zgodovini naše ekipe. Ni bil le trener, ki mu je uspelo priti v Hišo slavnih, temveč tudi legenda, ki nam je pomagala osvojiti pet naslovov prvaka. Bil je izjemen človek in tako se ga bomo tudi spominjali," je v izjavi za javnost povedala predsednica in solastnica Los Angeles Lakers Jeanie Buss.

Kundla je Lakerse prevzel leta 1948, ko je štel 31 let. Takrat mu je uspelo podpisati pogodbo s slavnim centrom Georgeom Mikanom, ki je ekipo popeljal do petih prstanov. Prav Kundla in Mikan sta začela tradicijo uspehov in jo po selitvi na zahodno obalo v Los Angeles nadaljevala z imeni, kot so Wilt Chamberlain, Jerry West, Magic Johnson in kasneje Kobe Bryant ter Shaquille O'Neal.

Leta 1995 je bil Kundla sprejet v košarkarsko Hišo slavnih, leto kasneje, ko je NBA praznovala petdesetletnico svojega obstoja, pa je bil imenovan v skupino desetih najboljših trenerjev vseh časov. Svojo uspešno in dolgoletno kariero je zaključil kot trener na univerzi v Minnesoti.

Foto: Profimedia john kundla los angeles lakers

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.