Šport > Košarka
480 ogledov

Umrl član košarkarske Hiše slavnih

košarka žoga vzn
Legendarni John Kundla, ki je ekipo Minneapolis Lakers pripeljal do petih naslovov prvaka NBA, je umrl v nedeljo v domu za ostarele v domačem mestu Minneapolisu, je poročala francoska agencija AFP. Star je bil 101 leto.

"V imenu celotne Lakers organizacije želim izraziti globoko žalost ob smrti Johna Kundle. Igral je pomembno vlogo v zgodovini naše ekipe. Ni bil le trener, ki mu je uspelo priti v Hišo slavnih, temveč tudi legenda, ki nam je pomagala osvojiti pet naslovov prvaka. Bil je izjemen človek in tako se ga bomo tudi spominjali," je v izjavi za javnost povedala predsednica in solastnica Los Angeles Lakers Jeanie Buss.

Kundla je Lakerse prevzel leta 1948, ko je štel 31 let. Takrat mu je uspelo podpisati pogodbo s slavnim centrom Georgeom Mikanom, ki je ekipo popeljal do petih prstanov. Prav Kundla in Mikan sta začela tradicijo uspehov in jo po selitvi na zahodno obalo v Los Angeles nadaljevala z imeni, kot so Wilt Chamberlain, Jerry West, Magic Johnson in kasneje Kobe Bryant ter Shaquille O'Neal.

Leta 1995 je bil Kundla sprejet v košarkarsko Hišo slavnih, leto kasneje, ko je NBA praznovala petdesetletnico svojega obstoja, pa je bil imenovan v skupino desetih najboljših trenerjev vseh časov. Svojo uspešno in dolgoletno kariero je zaključil kot trener na univerzi v Minnesoti.

john kundla los angeles lakers | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.