Umrl eden največjih v zgodovini Chelseaja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Žalosten dan za pristaše londonskega kluba.
Oglej si celoten članek

Peter Bonetti, nekdanji vratar Chelseaja in angleške nogometne izbrane vrste, je po dolgi bolezni umrl v 79. letu starosti. Pri Chelseaju, za katerega je zbral 729 nastopov, so Bonettija opisali kot vratarsko superzvezdo 60. in 70. let prejšnjega stoletja ter kot enega njihovih najboljših nogometašev vseh časov.

Legenda kluba Član svetovnih prvakov v bolnišnici zaradi koronavirusa

Le nekdanji kapetan modrih Ron Harris (795), ki je igral v istem času kot Bonetti, je zbral več nastop za Chelsea. Bonetti je do januarja 2014, ko ga je prehitel češki vratar Peter Cech, držal tudi rekord po številu tekem, na katerih ni prejel gola.

Bonetti, ki se ga je med kariero oprijel tudi nadimek The Cat (Maček, op.p.), je bil član angleške reprezentance, ki se je leta 1966 razveselila naslova svetovnega prvaka, a sam na nobeni tekmi ni stal med vratnicama. Za angleško reprezentanco je sicer zbral sedem nastopov, branil je tudi ob porazu Anglije proti Zahodni Nemčiji na SP 1970.

Foto: Profimedia Peter Bonetti

Foto: Profimedia Peter Bonetti

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.