Šport > Nogomet
722 ogledov

Umrl eden največjih v zgodovini Chelseaja

Peter Bonetti Profimedia
Žalosten dan za pristaše londonskega kluba.

Peter Bonetti, nekdanji vratar Chelseaja in angleške nogometne izbrane vrste, je po dolgi bolezni umrl v 79. letu starosti. Pri Chelseaju, za katerega je zbral 729 nastopov, so Bonettija opisali kot vratarsko superzvezdo 60. in 70. let prejšnjega stoletja ter kot enega njihovih najboljših nogometašev vseh časov.

Norman Hunter Legenda kluba Šport Član svetovnih prvakov v bolnišnici zaradi koronavirusa

Le nekdanji kapetan modrih Ron Harris (795), ki je igral v istem času kot Bonetti, je zbral več nastop za Chelsea. Bonetti je do januarja 2014, ko ga je prehitel češki vratar Peter Cech, držal tudi rekord po številu tekem, na katerih ni prejel gola.

Bonetti, ki se ga je med kariero oprijel tudi nadimek The Cat (Maček, op.p.), je bil član angleške reprezentance, ki se je leta 1966 razveselila naslova svetovnega prvaka, a sam na nobeni tekmi ni stal med vratnicama. Za angleško reprezentanco je sicer zbral sedem nastopov, branil je tudi ob porazu Anglije proti Zahodni Nemčiji na SP 1970.

Peter Bonetti | Avtor: Profimedia Profimedia

Peter Bonetti | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.