Umrl je 17-kratni slovenski državni prvak

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Pustil je neizbrisen pečat v slovenskem atletskem prostoru.
Oglej si celoten članek

V 70. letu starosti je umrl Marjan Štimec, nekdanji atletski rekorder, trener in športni delavec, so sporočili iz Javnega zavoda za šport Slovenska Bistrica, ki ga je kot direktor vodil skoraj dve desetletji.

Dolga leta je bil tudi član upravnega odbora Atletske zveze Slovenije (AZS), tudi v tem mandatu.

Kot tekmovalec je Štimec v članski konkurenci sedemnajstkrat osvojil naslov slovenskega prvaka v suvanju krogle, v tej disciplini je bil slovenski rekorder skoraj dve desetletji. Po tekmovalni karieri se je posvetil treniranju, 17 let je treniral tudi olimpijca Mirana Vodovnika, ki je še sedaj slovenski rekorder v suvanju krogle.

Štimec je dolga leta uspešno vodil tudi atletski klub v Slovenski Bistrici in miting v tem mestu, s katerim se tradicionalno začenja članska atletska sezona pri nas, popeljal na visoko raven izvedbe.

Pod njegovim vodenjem je zavod za šport močno izboljšal športno infrastrukturo v Slovenski Bistrici. Za svoje delo v atletiki je leta 2014 prejel zlato plaketo AZS. Bil je tudi dolgoletni starešina Lovske družine Laporje, prav tako pa je bil vrsto let dejaven tudi v lokalni politiki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.