Šport
1676 ogledov

Umrl je 17-kratni slovenski državni prvak

Sveča Profimedias
Pustil je neizbrisen pečat v slovenskem atletskem prostoru.

V 70. letu starosti je umrl Marjan Štimec, nekdanji atletski rekorder, trener in športni delavec, so sporočili iz Javnega zavoda za šport Slovenska Bistrica, ki ga je kot direktor vodil skoraj dve desetletji.

Dolga leta je bil tudi član upravnega odbora Atletske zveze Slovenije (AZS), tudi v tem mandatu.

Kot tekmovalec je Štimec v članski konkurenci sedemnajstkrat osvojil naslov slovenskega prvaka v suvanju krogle, v tej disciplini je bil slovenski rekorder skoraj dve desetletji. Po tekmovalni karieri se je posvetil treniranju, 17 let je treniral tudi olimpijca Mirana Vodovnika, ki je še sedaj slovenski rekorder v suvanju krogle.

Štimec je dolga leta uspešno vodil tudi atletski klub v Slovenski Bistrici in miting v tem mestu, s katerim se tradicionalno začenja članska atletska sezona pri nas, popeljal na visoko raven izvedbe.

Pod njegovim vodenjem je zavod za šport močno izboljšal športno infrastrukturo v Slovenski Bistrici. Za svoje delo v atletiki je leta 2014 prejel zlato plaketo AZS. Bil je tudi dolgoletni starešina Lovske družine Laporje, prav tako pa je bil vrsto let dejaven tudi v lokalni politiki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice