Magazin > VIP
13024 ogledov

Umrl je slovenski igralec

Ivo Leskovec Facebook
Poslovil se je Ivo Leskovec.

Na Facebook strani Drama SNG Maribor so včeraj sporočili žalostno novico. V 87. letu starosti je umrl upokojeni dramski igralec Ivo Leskovec.

"Z žalostjo sporočamo, da nas je zapustil gledališki igralec Ivo Leskovec, upokojeni član ansambla Drame Slovenskega narodnega gledališča Maribor. Rodil se je 13. marca 1934 v Dolnjem Jezeru. Na Akademiji za igralsko umetnost v Ljubljani je diplomiral leta 1960. Že pred tem, leta 1958, se je zaposlil v mariborski Drami in našemu ansamblu ostal zvest vse do svoje upokojitve. Spominjali se ga bomo po upodobitvah široke palete likov iz slovenske in svetovne dramatike v različnih dramskih zvrsteh, ki jih je v svoji dolgoletni karieri pod taktirko režiserjev različnih estetskih vizij in poetik oživel na našem odru, posebej pa po njegovih bravurnih epizodnih vlogah," so sporočili iz Drame Slovensko narodno gledališče Maribor. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.