Umrl kontroverzni šef Fie: "Trpel je predolgo!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Max Mosley je bil dirkač, funkcionar in akter velikega škandala.
Oglej si celoten članek

V 82. letu starosti je umrl nekdanji predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) Max Mosley, poročajo tuje agencije.

Kot piše nemška tiskovna agencija dpa, je Mosley postal predsednik Fie leta 1993, potem ko je pred tem opravljal različne funkcije v motošportu, vključno s formulo 1. Predsednik Fie je bil tri mandate, in sicer do leta 2009.

Odgovor Verstappen zbodel Hamiltona: "Svoje sem povedal na stezi"

Nekdanji šef formule 1 Bernie Ecclestone je novico potrdil tiskovni agenciji PA. "Max je bil zame kot družina. Bila sva kot brata. Na nek način sem kar vesel, saj je trpel predolgo," je dejal Ecclestone.

Mosley, rojen v Londonu 13. aprila 1940, je bil sin ustanovitelja in vodje britanske zveze fašistov v tridesetih letih prejšnjega stoletja Oswalda Mosleyja, piše dpa.

Leta 2008 je dobil sodno bitko s časnikom News of the World, potem ko je ta natisnil fotografije in objavil posnetek Mosleyjeve vpletenosti v sadomazohistično seanso, še piše dpa. Časnik jo je opisal kot "sprevrženo nacistično orgijo", toda sodnik ni našel dokazov o nacistični tematiki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.