Umrl najboljši borec v zgodovini

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Umrl je ameriški karateist Joe Lewis, ki je bil leta 1983 s strani svojih konkurentov in soborcev proglašen za najboljšega borca v zgodovini, pred Chuckom Norrisom in Billom Wallaceom. Vpisal je tudi zmago nad "nepremagljivim" Norrisom.
Oglej si celoten članek

Joe Lewis, nekdanji svetovni prvak v karateju, ki je gospodaril na tekmovanjih v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, je v 68. letu starosti umrl, zanj je bil usoden možganski tumor. Tumor so mu enkrat že kirurško odstranili, a se je zahrbtna bolezen vrnila in premagala borca, ki je premagoval tudi slavnega Chucka Norrisa. Lewis je bil tudi zmagovalec prvega svetovnega prvenstva v karateju, kasneje pa se je posvetil kickboksu, v katerem je v težki kategoriji osvojil tudi nekaj ameriških naslovov.

Pri osemnajstih letih se je Joe Lewis pridružil ameriškim marincem, po služenju vojaščine pa je po povratku domov treniral tudi skupaj z legendarnim Brucem Leejem. Tumor so mu diagnosticirali lani in mu napovedali le še od šest do osem tednov življenja, a se, kot pravi borec, ni dal in od takrat živel še dobro leto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.