Šport
44 ogledov

Umrl najboljši borec v zgodovini

chuck norris Reuters
Umrl je ameriški karateist Joe Lewis, ki je bil leta 1983 s strani svojih konkurentov in soborcev proglašen za najboljšega borca v zgodovini, pred Chuckom Norrisom in Billom Wallaceom. Vpisal je tudi zmago nad "nepremagljivim" Norrisom.

Joe Lewis, nekdanji svetovni prvak v karateju, ki je gospodaril na tekmovanjih v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, je v 68. letu starosti umrl, zanj je bil usoden možganski tumor. Tumor so mu enkrat že kirurško odstranili, a se je zahrbtna bolezen vrnila in premagala borca, ki je premagoval tudi slavnega Chucka Norrisa. Lewis je bil tudi zmagovalec prvega svetovnega prvenstva v karateju, kasneje pa se je posvetil kickboksu, v katerem je v težki kategoriji osvojil tudi nekaj ameriških naslovov.

Pri osemnajstih letih se je Joe Lewis pridružil ameriškim marincem, po služenju vojaščine pa je po povratku domov treniral tudi skupaj z legendarnim Brucem Leejem. Tumor so mu diagnosticirali lani in mu napovedali le še od šest do osem tednov življenja, a se, kot pravi borec, ni dal in od takrat živel še dobro leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.