Umrl nekdanji olimpijski, svetovni in evropski prvak

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V Nemčiji žalujejo za nekdanjim šampionom.
Oglej si celoten članek

 V 66. letu starosti je v Nemčiji umrl nekdanji olimpijski, svetovni in evropski prvak v hitri hoji Hartwig Gauder, je za nemško tiskovno agencijo dpa potrdila njegova žena. Gauder je zlato kolajno na 50 km osvojil na poletnih olimpijskih igrah v Moskvi leta 1980, tedaj v dresu nekdanje Vzhodne Nemčije.

Osem let kasneje je na olimpijskih igrah v Seulu na isti razdalji osvojil bronasto kolajno, najbolj žlahtni odličji v najdaljši disciplini v hitri hoji pa tudi na svetovnem prvenstvu v Rimu 1987 in na evropskem prvenstvu v Stuttgartu 1986.

V dresu združene Nemčije je osvojil dve bronasti kolajni na SP v Tokiu 1991 in na EP leto pred tem v Splitu.

Gauder je leta 1997 prestal težko operacijo srca. Pred presaditvijo je bil zaradi okužbe v umetni komi, kar deset mesecev pa je živel s pomočjo umetnega srca.

"Hartwig Gauder ni bil le legenda v hitri hoji in velik olimpijski prvak, temveč tudi izjemna osebnost," je po njegovi smrti dejal predsednik nemške atletske zveze Jürgen Kessing.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.