Šport
2658 ogledov

Umrl nekdanji olimpijski, svetovni in evropski prvak

Hartwig Gauder Reševalni pas/Twitter
V Nemčiji žalujejo za nekdanjim šampionom.

 V 66. letu starosti je v Nemčiji umrl nekdanji olimpijski, svetovni in evropski prvak v hitri hoji Hartwig Gauder, je za nemško tiskovno agencijo dpa potrdila njegova žena. Gauder je zlato kolajno na 50 km osvojil na poletnih olimpijskih igrah v Moskvi leta 1980, tedaj v dresu nekdanje Vzhodne Nemčije.

Osem let kasneje je na olimpijskih igrah v Seulu na isti razdalji osvojil bronasto kolajno, najbolj žlahtni odličji v najdaljši disciplini v hitri hoji pa tudi na svetovnem prvenstvu v Rimu 1987 in na evropskem prvenstvu v Stuttgartu 1986.

V dresu združene Nemčije je osvojil dve bronasti kolajni na SP v Tokiu 1991 in na EP leto pred tem v Splitu.

Gauder je leta 1997 prestal težko operacijo srca. Pred presaditvijo je bil zaradi okužbe v umetni komi, kar deset mesecev pa je živel s pomočjo umetnega srca.

"Hartwig Gauder ni bil le legenda v hitri hoji in velik olimpijski prvak, temveč tudi izjemna osebnost," je po njegovi smrti dejal predsednik nemške atletske zveze Jürgen Kessing.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.