Umrla legenda angleškega nogometa

Foto: Profimedia Norman Hunter
Poslovilo se je še eno znano ime.
Oglej si celoten članek

Legenda nogometnega kluba Leeds in njegov rekorder po številu nastopov Norman Hunter je danes zjutraj umrl za posledicami novega koronavirusa, poročajo angleški mediji. Svetovni prvak z Anglijo leta 1966 je preminil v 77. letu starosti.

Hunter je bil prejšnji teden sprejet v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je okužen z virusom sars-cov-2. Danes zjutraj pa je kljub prizadevanjem zdravniškega osebja na intenzivni negi umrl.

Legenda kluba Član svetovnih prvakov v bolnišnici zaradi koronavirusa

V svoji karieri je osrednji branilec za Anglijo nastopil 28-krat, leta 1966 pa je postal svetovni prvak, kar je še vedno edini naslov za zibelko nogometa na velikih tekmovanjih.

Foto: Profimedia Norman Hunter

Za Leeds, za katerega je igral celotno profesionalno kariero, je nastopil 726-krat v vseh tekmovanjih, kar je še vedno rekord kluba. Leta 1974 je postal prvi dobitnik nagrade za najboljšega nogometaša, za katerega glasujejo kolegi nogometaši.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.