Šport > Nogomet
683 ogledov

Umrla legenda angleškega nogometa

Norman Hunter Profimedia
Poslovilo se je še eno znano ime.

Legenda nogometnega kluba Leeds in njegov rekorder po številu nastopov Norman Hunter je danes zjutraj umrl za posledicami novega koronavirusa, poročajo angleški mediji. Svetovni prvak z Anglijo leta 1966 je preminil v 77. letu starosti.

Hunter je bil prejšnji teden sprejet v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je okužen z virusom sars-cov-2. Danes zjutraj pa je kljub prizadevanjem zdravniškega osebja na intenzivni negi umrl.

Norman Hunter Legenda kluba Šport Član svetovnih prvakov v bolnišnici zaradi koronavirusa

V svoji karieri je osrednji branilec za Anglijo nastopil 28-krat, leta 1966 pa je postal svetovni prvak, kar je še vedno edini naslov za zibelko nogometa na velikih tekmovanjih.

Norman Hunter | Avtor: Profimedia Profimedia

Za Leeds, za katerega je igral celotno profesionalno kariero, je nastopil 726-krat v vseh tekmovanjih, kar je še vedno rekord kluba. Leta 1974 je postal prvi dobitnik nagrade za najboljšega nogometaša, za katerega glasujejo kolegi nogometaši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.