Umrla legenda Partizana in reprezentant Jugoslavije

Navijači Partizana žalujejo.
Oglej si celoten članek

V 61. letu življenju je v svojem rodnem mestu Trebinju v BiH za posledicami okužbe z novim koronavirusom umrl legendarni košarkar Partizana in občasni jugoslovanski reprezentant Milenko Savović, poroča Tanjug. V bolnico je bil sprejet pred enim mesecem zaradi težav s koronavirusom.

Savović je za Partizan igral 12 sezon, od leta 1977 do leta 1989, z njim osvojil tri naslove državnega prvaka, dva domača pokala in tri evropske pokale Radivoja Korača. Po odhodu iz Partizana je eno sezono preživel v španski Granadi, kariero pa je leta 1991 končal pri novosadski Vojvodini. Z reprezentanco Jugoslavije je osvojil evropsko srebro, kot športni direktor Partizana pa je leta 1992 postal tudi evropski klubski prvak.

Savović je bil za časa igranja v Beogradu eden najbolj priljubljenih košarkarjev, navijači Partizana so mu nadeli nadimek Sveti Sava.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.