Šport > Košarka
1430 ogledov

Umrla legenda Partizana in reprezentant Jugoslavije

Navijači Partizana žalujejo.

V 61. letu življenju je v svojem rodnem mestu Trebinju v BiH za posledicami okužbe z novim koronavirusom umrl legendarni košarkar Partizana in občasni jugoslovanski reprezentant Milenko Savović, poroča Tanjug. V bolnico je bil sprejet pred enim mesecem zaradi težav s koronavirusom.

Savović je za Partizan igral 12 sezon, od leta 1977 do leta 1989, z njim osvojil tri naslove državnega prvaka, dva domača pokala in tri evropske pokale Radivoja Korača. Po odhodu iz Partizana je eno sezono preživel v španski Granadi, kariero pa je leta 1991 končal pri novosadski Vojvodini. Z reprezentanco Jugoslavije je osvojil evropsko srebro, kot športni direktor Partizana pa je leta 1992 postal tudi evropski klubski prvak.

Savović je bil za časa igranja v Beogradu eden najbolj priljubljenih košarkarjev, navijači Partizana so mu nadeli nadimek Sveti Sava.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.