Umrla smučarka Elena Fanchini

Foto: Epa
Foto: Epa
Stara je bila 37 let.
Oglej si celoten članek

Pri vsega 37 letih je po dolgem boju z rakom umrla italijanska alpska smučarka Elena Fanchini, je poročala francoska tiskovna agencija AFP, ki je povzela sporočilo italijanske smučarske zveze Fisi.

Kot so zapisali pri Fisiju, je Fanchini umrla v svojem domu v Solatu v bližini Brescie. Podrobnosti o bolezni niso razkrili, se je pa Italijanka z njo borila od leta 2018.

Elena Fanchini, ki je imela v karieri veliko težav s poškodbami, predvsem kolen, je leta 2005 osvojila srebro na svetovnem prvenstvu v smuku, sicer pa je štirikrat, v smukih, stala na stopničkah za zmagovalke v svetovnem pokalu, dvakrat na najvišji - leta 2005 v Lake Louisu in leta 2015 v Cortini d'Ampezzo.

Od aktivne kariere se je poslovila leta 2020.

Prejšnji mesec ji je rojakinja Sofia Goggia v Cortini posvetila zmago v smuku.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.