Šport > Zimski športi
7527 ogledov

Pripravljala se je na olimpijske igre, našli so ji tumor

Elena Fanchini Epa
Izkušena italijanska smučarka ne bo nastopila v Pyeongchangu.

Italijanska alpska smučarka Elena Fanchini je v petek sporočila, da ne bo nastopila na olimpijskih igrah v Pyeongchangu, ki bi bile njene četrte. Razlog je tumor, ki so ji ga našli na pregledih v bolnišnici v Bergamu.

"Našli so ji tvorbo, ki pa se da pozdraviti. Želimo, da se Elena zaveda, da smo z njo in njeno družino in da čakamo na njeno vrnitev na smučišča," so sporočili iz italijanske zveze, pri kateri pa niso navedli, kje se tumor nahaja.

"Vsak se spopada z težkimi časi, ki življenje postavljajo na preizkušnjo. Vsekakor mi ni lahko, ko pomislim, koliko odrekanja je bilo zaradi olimpijskih iger. Igre so bile moje sanje, zdaj pa jih odplaknilo kot dež. Pred mano je nov, zelo resen izziv, verjamem, da se bom z njim znala spoprijeti. Verjamem, da se bom vrnila močnejša. Upam, da že naslednje leto," je optimistična ena od treh sester Fanchini.

Elena Fanchini ima do zdaj dve zmagi v svetovnem pokalu (Lake Louise 2006 in Cortina 2015) in štiri uvrstitve na zmagovalni oder, vse v smuku. Leta 2005 je na svetovnem prvenstvu v Bormiu v smuku osvojila srebrno kolajno.

Bojan Križaj Dražba propadla Šport Bojan Križaj dolguje skoraj milijon evrov
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.