Šport > Zimski športi
173 ogledov

Slalom povsem premešal vrstni red

Martin Čater Epa
Ob koncu trideseterice trije Slovenci .

Avstrijec Vincent Kriechmayr je vodil po smuku za alpsko kombinacijo v švicarskem Wengnu. Od slovenske šesterice se je izkazal Martin Čater, ki si je solidno izhodišče za napad priboril s 13. mestom in z zaostankom 1,52 sekunde.

Na vrhu sta sicer bila dva Avstrijca. Hannes Reichelt je bil 59 stotink sekunde počasnejši od rojaka. Za Avstrijcema se je uvrstila italijanska trojka Dominik Paris (+0,74), Peter Fill (+0,76) in Christof Innerhofer (+0,84). Od slovenskih predstavnikov na startu kombinacije se je edino Čater uvrstil v prvo trideseterico najhitrejših. Preostali bodo drugi del tekme, kombinacijski slalom, začeli šele, ko bo nastopila prva trideseterica.

54. zlata lisica v Kranjski gori. Kot turistka Šport Shiffrinova naredila reklamo za Slovenijo

Miha Hrobat in Klemen Kosi (oba z zaostankom 2,85 sekunde) sta si razdelila 34. mesto, Boštjan Kline (+2,88) je bil 36., Tilen Debelak je pristal na 48. mestu (+4.00), Rok Perko (+6,01) pa je bil 62. od 64 uvrščenih. Francoza Alexisa Pinturaulta, ki je dobil kombinacijo v Bormiu, ni bilo na startu.

Slalomska vožnja je nato povsem spremenila vrstni red tekmovalcev. Do zmage je prišel Francoz Victor Muffat-Jeandet, ki je s slalom pridobil kar 26 mest. Na koncu je slavil 96 stotink pred Rusom Pavelom Trikičevom, ki je bil po smuku šele 29. Od najboljših smukačev je napredoval le Fill, ki je zasedel končno tretje mesto, s tem pa tudi osvojil skupno prvo mesto v kombinaciji.

Med tistimi, ki so na razriti slalomski progi močno nazadovali, je bil tudi Čater (+4,36). Ta je končal na 26. mestu, tik za njim pa sta se zvrstila 27. Kosi (+4,81) in 28. Hrobat (+5,21). Debelak je bil 41. (+7,41), Kline in Perko pa sta se odpovedala nastopu na slalomu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice