Šport > Zimski športi
762 ogledov

"O stopničkah ne želim razmišljati"

54. zlata lisica v Kranjski gori. Anže Petkovšek Tina Robnik
Tina Robnik je na kranjskogorski strmini prišla do dosežka kariere.

Tina Robnik je v Lienzu pred dnevi osvojila 11. mesto, po prvi vožnji je bila celo tretja, na veleslalomu za Zlato lisico pa je dosežek z avstrijskega smučišča še popravila. Tekmo v Kranjski Gori je končala na sedmem mestu. Doslej je bila njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu 9. mesto, ki ga je zasedla na uvodni preizkušnji sezone v Söldnu.

"Na progi sem se res počutila super, navijači so mi dali dodatno energijo. Je bil pa na drugi progi precej nenavaden občutek, saj je bilo vse skupaj postavljeno res zelo naravnost. Res si moral fajn spuščati in iti zelo direkt, mislim pa, da mi je to kar dobro uspelo, čeprav sem tu in tam še vedno malenkost prehitro zavijala.Vseeno je rezultat zelo fajn," je bila po tekmi zadovoljna Robnikova. 

54. zlata lisica v Kranjski gori. Zlata lisica Šport Tina Robnik do rezultata kariere, Shiffrinova premočna

"Navijače sem začutila že sredi proge, nato pa seveda še bolj na zadnji strmini," je podporo na smučišču še enkrat izpostavila tokrat najboljša slovenska smučarka. Nekaj dodatnega pritiska je zaradi gledalcev sicer občutila: "Moram priznati, da sem bila na startu prve vožnje kar precej nervozna, a sem se znala umiriti in osredotočiti na izvedbo vožnje. Sem pa malce čutila pritiska, vendar sem to želela izkoristiti v pozitivno smer, da bi dobila še dodatno moč."

Robnikova je v tej sezoni iz veleslaloma v veleslalom izboljševala svoje uvrstitve. "Dobro je, da sem konstantna. Upam, da bo tako šlo tudi naprej."  In recept letošnjih rezultatov? "Ne gre za neko skrivnost. To je posledica dobrega dela že dve leti nazaj. Že lani so mi uspevali deli prog na takšnem nivoju,  z dobrimi treningi pa je to uspelo še popraviti. Če imaš v nogah več takšnih ponovitev, je vse skupaj lažje prenesti na različne proge."

54. zlata lisica v Kranjski gori. Štuhec Šport "So dnevi, ko sem zelo žalostna"

So v mislih že tudi stopničke? "Sigurno se zdaj spogledujem tudi že z vrhom, a o tem ne želim razmišljati. Razmišljam le o svojem smučanju. Na takšen način mi uspe dobra vožnja, to pa posledično prinese rezultat. Kot sem že dejala je najpomembnejše nalaganje dobrega dela, izboljšanje tehnike na treningih in prenos vsega na tekme."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.