Šport > Zimski športi
1480 ogledov

Hirscher dominira, Kranjec znova med najboljšimi

Žan Kranjec Adelboden veleslalom Epa
V švicarskem Adelbodnu so se merili veleslalomisti. Zmagal je Marcel Hirscher, Žan Kranjec med elito.

V Adelbodnu so imeli organizatorji po dveh deževnih dnevih obilo težav, toda proga je vzdržala in v soboto v soncu pozdravila najboljše veleslalomiste.

Zmagal je Avstrijec Marcel Hirscher pred Norvežanom Henrikom Kristoffersenom (+0,17) in Francozom Alexisom Pinturaultom (+0,21). Edini slovenski finalist Žan Kranjec se je v drugi vožnji z desetega mesta prebil na peti (+1,20) in potrdil dobro formo, ki jo je pokazal s tretjim mestom v Alti Badii. Drugi slovenski predstavnik Štefan Hadalin je odstopil na prvi progi.

"Tekma je bila zelo težka, še posebej tista zadnja strmina. Nisi mogel iti dol brezglavo, si moral tudi taktično dobro odpeljati. V prvem teku sem zgoraj zelo dobro peljal, v spodnjem delu pa sem imel težave, a sem se dobro rešil. V drugem teku pa sem spodnji del taktično bolje odpeljal. Je pa bilo zelo težko, saj se je v drugem teku v strmini malo razbilo, tako da si se moral res dobro pripraviti na tekmo. Sigurno sem samozavesten, še posebej po teh zadnjih rezultatih. Še enkrat sem dobil potrditev, da tisto tretje mesto ni samo zaradi tega, ker mi Alta Badia leži. Sem v dobri formi in dobro smučam, tako da sem vesel in gremo dalje," je po tekmi povedal Kranjec.

Andrea Massi Neposreden Šport Massi: Ne toleriram športnikov, ki 15 let živijo na plečih SZS

En Slovenec do finala

Ob prvem nastopu Žana Kranjca s številko 10 je vodil Marcel Hirscher, Avstrijcu sta se najbolj približala Norvežana Henrik Kristoffersen (+0,11) in Leif Kristian Nestvold-Haugen (+0,65).

Slovenski adut je na petem veleslalomu sezone nastopil solidno v zgornjem delu, v spodnjem pa izgubil malce več in v cilju zasedel osmo mesto (+1,31), po polovici tekme je bil deseti. Drugi slovenski predstavnik Štefan Hadalin je s številko 58 po obetavnem začetku odstopil v spodnjem delu.

Kranjec na rob peterice

Ob nastopu Žana Kranjca v finalu je vodil Manuel Feller. Slovenec je ob prihodu v cilj dosegel enak čas Avstrijec in tako storil dovolj za novo uvrstitev med deseterico.

Šved Matts Olsson je nato zaostal za obema, Američan Ted Ligety pa je odstopil. Na vrh ni posegel niti Italijan Riccardo Tonetti, njegovo usodo je delil domačin Justin Murisier.

Avstrijca in Slovenca je prehitel šele peti po prvi vožnji - Alexis Pinturault, Francoz je z izvrstno predstavo napadel najvišja mesta. Ugnati ga ni uspel Luca de Aliprandini, Italijan se je zvrstil tik za njim in prišel do dosežka kariere. Zato pa je za Kranjcem zaostal Norvežan Nestvold-Haugen in se poslovil od boja za stopničke. Njegov rojak Kristoffersen je bil uspešnejši, z minimalno razliko je prevzel vodstvo.

Zmago je vzel Hirscher, kljub težavam v spodnjem delu si je pred najbližjim zasledovalcem priboril 17 stotink prednosti.

54. zlata lisica v Kranjski gori. Štuhec Šport "So dnevi, ko sem zelo žalostna"

Adelboden, veleslalom (M):

1. Marcel Hirscher (Avt) 2:28,63
2. Henrik Kristoffersen (Nor) +0,17
3. Alexis Pinturault (Fra) +0,21
4. Luca de Aliprandini (Ita) +1,14
5. Manuel Feller (Avt) +1,20
  . Žan Kranjec (Slo) +1,20
7. Manfred Mölgg (Ita) +1,35
8. Riccardo Tonetti (Ita) +1,57
  . Mathieu Faivre (Fra) +1,57
10. Leif Kristian Nestvold-Haugen (Nor) +1,59
...

Veleslalom, skupno (5):

1. Marcel Hirscher (Avt) 420 točk
2. Henrik Kristoffersen (Nor) 365
3. Alexis Pinturault (Fra) 240
4. Matts Olsson (Šve) 214
5. Justin Murisier (Švi) 179
6. Žan Kranjec (Slo) 169
...
34. Štefan Hadalin (Slo) 19
...

Skupni seštevek SP (18):

1. Marcel Hirscher (Avt) 774 točk
2. Henrik Kristoffersen (Nor) 660
3. Alexis Pinturault (Fra) 502
4. Kjetil Jansrud (Nor) 480
5. Aksel Lund Svindal (Nor) 454
...
26. Žan Kranjec (Slo) 169
52. Martin Čater (Slo) 67
59. Boštjan Kline (Slo) 56
73. Štefan Hadalin (Slo) 34
92. Klemen Kosi (Slo) 22
...

Komentarjev 1
  • Avatar care
    care 11:12 06.januar 2018.

    Kranjec lahko napade le svojo senco aaahahaha...

Sorodne novice