Šport > Zimski športi
2814 ogledov

"So dnevi, ko sem zelo žalostna"

54. zlata lisica v Kranjski gori. Anže Petkovšek Ilka Štuhec in Sofia Goggia.
Najuspešnejša slovenska smučarka minule zime je tekmice v Kranjski Gori spremljala ob progi.

Pred letom dni je na veleslalomu za Zlato lisico uspešno nastopila tudi Ilka Štuhec, ki je pred domačimi gledalci v Mariboru osvojila 14. mesto. Tokrat je druga smučarka minule zime vožnje tekmic in kolegic iz reprezentance morala spremljati ob progi v Kranjski Gori.

Ilka Štuhec Realnost Šport Štuhčeva ni finančno preskrbljena

"Takole ob strani je fajn spremljati tekmo, a je hkrati tudi neprijetno. Definitivno bi raje tekmovala," je dejala Štuhčeva, ki si je pred sezono poškodovala koleno, zaradi poškodbe pa je tako ostala tudi brez nastopa na olimpijskih igrah, kjer je sicer pričakovala visoke uvrstitve.

"Ni lahko spremljati vsega skupaj. So dnevi, ko je vse ok, so pa tudi dnevi, ko sem ful žalostna. Takrat se ne počutim najboljše, a tudi to mine in je potem boljše," je svoje počutje v teh dneh opisala Štuhčeva.

"Zdaj se rehabilitiram (smeh). V bistvu vse poteka super v tem pogledu. Treba je iti naprej počasi in to je to," je še dejala aktualna svetovna prvakinja v smuku, ki se je v preteklosti že srečevala s podobnimi poškodbami.

54. zlata lisica v Kranjski gori. Zlata lisica Šport Tina Robnik do rezultata kariere, Shiffrinova premočna

"Res že imam neko prakso s temi poškodbami, a je vedno nekoliko drugače. Poškodba je malce drugačna, potek operacije je nekoliko spremenjen. Je pa res, da se nekoliko že spoznam na vse skupaj. Kar se tiče kolena, je zdaj nekoliko lažje, vse ostalo pa je težje, ker so bila pričakovanja pred sezono zelo visoka," je dejala slovenska šampionka, ki se je v šali poimenovala Miklavž iz Maribora, saj je sotekmovalkam tokrat v Kranjski Gori prinesla kekse.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.