Šport > Zimski športi
164 ogledov

Še enkrat HIrscher, brez Slovenca v finalu

Marcel Hirscher Epa
Avstrijski šampion je prišel do nove zmage.

Avstrijec Marcel Hirscher je zmagal na slalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v Adelbodnu. Drugi je bil njegov rojak Michael Matt (+0,13 sekunde), tretji pa Norvežan Henrik Kristoffersen (+0,16). Štefan Hadalin se ni uvrstil v finale. na prvi progi je dosegel 41. čas, Žan Kranjec, drugi Slovenec s startne liste, pa ni nastopil.

Hirscher je vodil že po prvi vožnji. Drugi je bil Matt, tretji pa Šved Andre Myhrer. V drugi vožnji sta Kristoffersen in Šved zamenjala mesti.

Najboljši alpski smučar zadnjih let zmagal 52-ič v svetovnem pokalu, po številu prvih mest v pokalu sta pred njim še dva smučarja. Kmalu bo ujel rojaka Hermanna Maierja, ki je zbral 54 zmag, nekoliko bolj je oddaljen legendarni Šved Ingemar Stenmark s 86 zmagami. Hirscher je vpisal svojo sedmo zmago v olimpijski sezoni.

"To je bil moj današnji limit. Izplen je odličen. Občutek, ko sem prečkal cilj, je bil izjemen, saj je spet bilo tesno. Upam, da se bom tega spomnil, ko mi stotinke ne bodo šle v prid," je po tekmi povedal Hirscher. Ta je z zmago še povečal prednost v skupnem seštevku pokala. Ima 774 točk, drugi je Kristoffersen s 660. Avstrijec in Norvežan sta prvi in drugi tudi v posebnem seštevku slaloma. Hirscher je zbral 354 točk, Kristoffersen 295.

Hadalin se je v prvi vožnji na že mehki progi z nekaj luknjami boril, kolikor se je dalo, a je bil že ob prihodu skozi ciljno črto izven finala. Od druge vožnje ga je ločila slaba sekunda. Sprva je bilo predvideno, da Hadalin v Švici ostane še en dan in v ponedeljek trenira, vendar se bo že danes odpravil domov.

"Štefan ima velike probleme. Ni še čisto zdrav, ne more smučati, tako da smo se odločili, da gre domov do zdravnika in se poskuša pozdraviti do naslednjega slaloma. Izpustil bo kombinacijo v Wengnu. Nima dosti moči, da bi lahko smučal na temu nivoju, ki je potreben, da dobro smuča v svetovnem pokalu. Kar se tiče pa proge, danes ni bilo veliko kruha za visoke startne številke. To je tudi eden od razlogov, da sem se odločil in Žana potegnil s starta. Pri številki 55, ko sem se odločil za to, je strmina popolnoma razpadla in je bilo nevarno," je povedal glavni trener Klemen Bergant.

Svetovni pokal za alpske smučarje se bo nadaljeval v Wengnu, kjer bo v petek, 12. januarja, najprej na sporedu kombinacija, v soboto je na programu smuk, dan pozneje pa še slalom.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice