Šport > Zimski športi
4615 ogledov

Prijetno presenečenje iz slovenskega tabora, nato pa ...

Mikaela Shiffrin Epa
Slalomska preizkušnja v Kranjski Gori se v prvi vožnji do nastopa številke 50 ni odvijala po željah slovenskega tabora. Na koncu je ob dominaciji Mikaele Shiffrin do točk od Slovenk prišla Maruša Ferk.

Na sporedu 54. Zlate lisice v Kranjski Gori je bil še slalom za točke svetovnega pokala alpskih smučark. Američanka Mikaela Shiffrin, zmagovalka sobotnega veleslaloma, je bila glavna favoritka za zmago tudi na slalomu, omenjeno vlogo pa je prepričljivo potrdila tudi v prvi vožnji. Tekmice je zanesljivo premagala, med elitno sedmerico tekmovalk pa se je ameriški šampionki še najbolj približala Švedinja Frida Hansdotter, ki je zaostala za 1,47 sekunde.

Prvi slovenski nastop je bil pri številki 12, nosila jo je Ana Bucik. Goričanka je lani na slalomu za Zlato lisico, ki je bila v Mariboru, s sedmim mestom postavila najboljši izid v karieri. Tokratno sezono je dobro začela z devetim mestom v Leviju, a nato ni več ponovila voženj, ki bi ji prinesle novo vrhunsko uvrstitev. Bucikova si je tokrat želela preboja pred domačim občinstvom, a ji to ni uspelo. Pri drugi meritvi časa je zaostajala že za 3,22 sekunde, nato pa je sledil še odstop.

Tudi Maruši Ferk se nastop ni posrečil. S številko 25 je ciljno črto prečkala z 18. časom, njen zaostanek pa je znašal natanko 5 sekund. Neja Dvornik ni uspela končati prve vožnje, nato pa je s številko 50 sledil nastop Klare Livk. Ta je pri prvem merjenju časa zabeležila 24. čas, nato 22., v cilju pa je bila 18. (+4,49). Kasneje sta odstopili še Meta Hrovat, ki je v soboto s 13. mestom osvojila svoje prve vitranške točke, tokrat pa je bila do odstopa dobro na poti do novega finala, in Andreja Slokar. Livkova je bila po prvi vožnji 18., Ferkova 21.

Slednja je tudi na drugi progi izgubljala čas v spodnjem delu proge in je ob prihodu čez ciljno črto izgubila nekaj mest. Sledil je nastop Livkove, ki pa je na zadnji strmini storila napako in odstopila.

Izmed tekmovalk, ki so si v prvi vožnji prismučale prvo deseterico, je odlično nastopila osma Avstrijka Bernadette Schild, ki jo je nato kot prva premagala Slovakinja Petra Vlhova, kasneje pa sta na prvo mesto začasno skočili še Švicarka Wendy Holdener in Hansdotterjeva. Sledil je le še nastop Shiffrinove. Američanka je mirno zadržala prednost in na koncu slavila s prednostjo 1,64 sekunde.

Ferkova je osvojila 20. mesto (+6,17).

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 3
  • Pipi 20:16 08.januar 2018.

    Iz spoštovanja do Klare Pivk bi lahko tudi njeno ime boldali in dodali med ključne besede. Saj ste s "prijetnim presenečenjem" mislili nanjo, kajne? ;)

  • Snežinko 11:23 07.januar 2018.

    Nekako ne vidim tega "prijetnega presenečenja"... ???

Sorodne novice