Umrla švedska nogometna legenda

Foto: Žurnal24 Nils Liedholm je tlakoval uspehe švedske reprezentance in italijanskega Milana.
Legendarni švedski nogometaš in pozneje trener Nils Liedholm je v ponedeljek v Italiji preminil v 86. letu starosti.
Oglej si celoten članek
 

Štirje naslovi pri Milanu

Nils Liedholm je kot nogometaš v dresu Milana kar štirikrat osvojil naslov prvaka. Scudetto si je s soigralci priigral leta 1951, 1955, 1957 in 1959.

Nils Liedholm je bil eden od članov nekdaj slovitega nogometnega tria Gre-no-li, ki sta ga ob Liedholmu sestavljala še Gunnar Gren in Gunnar Nordahl, skupaj pa so utirali pot švedskim igralcem v Evropo. Na olimpijskih igrah leta 1948 v Londonu je osvojil zlato kolajno, naslednje leto pa podpisal pogodbo z italijanskim Milanom in si zaradi izjemno elegantnega sloga igranja v serie A prislužil vzdevek Il barone oziroma Baron.

Liedholm je bil tudi kapetan švedske izbrane vrste, ki je leta 1958 na svetovnem prvenstvu osvojila srebro. Prvi zadetek je dosegel v finalu proti Braziliji, ki je na koncu slavila zmago s 5:2. Eden od strelcev za "karioke" je bil tudi legendarni Pele, ki je imel takrat komaj 17 let. Liedholm je bil tudi izjemno uspešen trener in je s svojimi varovanci osvojil italijansko prvenstvo najprej leta 1979 z Milanom, nato pa še 1983 z Romo, kjer je leta 1997 tudi končal trenersko kariero. Vmes je vodil še Verono, Varese in Fiorentino.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.