Union boljši od Laškega

Foto: Žurnal24 Vladimir Golubović je bil z 20 točkami najbolj zaslužen za zmago Olimpije.
V pivovarskem dvoboju četrtfinala slovenskega košarkarskega pokala so nad Zlatorogom slavili košarkarji Uniona Olimpije s 75:62. V prvi tekmi je bil Helios uspešnejši od Zagorja.
Oglej si celoten članek
 

Pokal Spar, četrtfinale

Helios : Zagorje 78:75
Zlatorog : U. Olimpija 62:75

Ljubljančani so se v četrtfinalu pomerili s starimi znanci z zaključnih turnirjev za slovenski pokal. Olimpija in Zlatorog sta se namreč v zadnjih 12 letih kar šestkrat pomerila v finalu tega tekmovanja. Petkrat so lovoriko osvojili zmaji, enkrat pa Laščani. Tem tokrat ni pomagala niti prednost domačega igrišča, saj so Ljubljančani zmagali s 75:62. "Tekma je bila odločena v drugem polčasu. Med odmorom smo se dogovorili, da zmanjšamo število napak v napadu, nadzorujemo skok in okrepimo obrambo. To nam je uspelo. Na koncu smo zasluženo zmagali," je po uspehu dejal Jure Zdovc .

 
 

Olimpija je povsem zasluženo zmagala. Moji igralci niso zdržali pritiska.

Aleš Pipan

 
Laščani so sicer bolje začeli srečanje, prvo četrtino dobili z 20:15, nato pa so v drugih desetih minutah dosegli le en koš iz igre in le šest točk. Prav igra v napadu je najbolj razočarala domačega stratega Aleša Pipana : "Olimpija je povsem zasluženo zmagala. Moji igralci niso zdržali pritiska. V obrambi smo odigrali dobro, saj smo dobili 72 točk, vendar nam napad ni stekel tako kot ponavadi. Roke so se tresle in imeli smo preveč zgrešenih metov. V napadu je bil razpoložen le Nejc Strnad, kar vsekakor ni bilo dovolj."

Laščani so se zmajem bolje zoperstavili v prvem polčasu. © Gregor Katič

 

 

Kdo s kom

Zmagovalca četrtkovih tekem se bosta v soboto pomerila v polfinalu, v petek pa bosta na sporedu še dvoboja med Elektro in TCG Mercatorjem ter Geoplinom Slovanom in Krko.

Že prva tekma v Laškem je sicer postregla z izjemnim bojem med Heliosom in Zagorjem . V zadnji sekundi dvoboja je napredovanje v polfinale Domžalčanom priboril Američan Alvin Snow , ki je zadel trojko z oddaljenosti devetih metrov. "Zagorje je bilo sproščeno in bilo je zelo zanimivo. Zmagali smo s pomočjo Fortune, kaj hitro pa bi se vse lahko obrnilo povsem drugače," je po tekmi menil domžalski trener Rado Trifunovič . Podobnega mnenja je bil tudi njegov kolega na klopi Zagorja Dušan Hauptman : "Po moji oceni smo bili celo bližje zmagi kot Helios. Za uspeh so nas prikrajšale čudne sodniške odločitve ob koncu tekme in dva izjemna meta Američana Alvina Snowa. Načeloma sem zadovoljen z našo predstavo, a žal v vrhunskem športu štejejo le zmage. Helios je bil pač srečnejši."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.