Šport > Košarka
2 ogledov

Union boljši od Laškega

Vladimir Golubović je bil z 20 točkami najbolj zaslužen za zmago Olimpije. Žurnal24 main
V pivovarskem dvoboju četrtfinala slovenskega košarkarskega pokala so nad Zlatorogom slavili košarkarji Uniona Olimpije s 75:62. V prvi tekmi je bil Helios uspešnejši od Zagorja.
 

Pokal Spar, četrtfinale

Helios : Zagorje 78:75
Zlatorog : U. Olimpija 62:75

Ljubljančani so se v četrtfinalu pomerili s starimi znanci z zaključnih turnirjev za slovenski pokal. Olimpija in Zlatorog sta se namreč v zadnjih 12 letih kar šestkrat pomerila v finalu tega tekmovanja. Petkrat so lovoriko osvojili zmaji, enkrat pa Laščani. Tem tokrat ni pomagala niti prednost domačega igrišča, saj so Ljubljančani zmagali s 75:62. "Tekma je bila odločena v drugem polčasu. Med odmorom smo se dogovorili, da zmanjšamo število napak v napadu, nadzorujemo skok in okrepimo obrambo. To nam je uspelo. Na koncu smo zasluženo zmagali," je po uspehu dejal Jure Zdovc .

 
 

Olimpija je povsem zasluženo zmagala. Moji igralci niso zdržali pritiska.

Aleš Pipan

 
Laščani so sicer bolje začeli srečanje, prvo četrtino dobili z 20:15, nato pa so v drugih desetih minutah dosegli le en koš iz igre in le šest točk. Prav igra v napadu je najbolj razočarala domačega stratega Aleša Pipana : "Olimpija je povsem zasluženo zmagala. Moji igralci niso zdržali pritiska. V obrambi smo odigrali dobro, saj smo dobili 72 točk, vendar nam napad ni stekel tako kot ponavadi. Roke so se tresle in imeli smo preveč zgrešenih metov. V napadu je bil razpoložen le Nejc Strnad, kar vsekakor ni bilo dovolj."

Laščani so se zmajem bolje zoperstavili v prvem polčasu. © Gregor Katič

 

 

Kdo s kom

Zmagovalca četrtkovih tekem se bosta v soboto pomerila v polfinalu, v petek pa bosta na sporedu še dvoboja med Elektro in TCG Mercatorjem ter Geoplinom Slovanom in Krko.

Že prva tekma v Laškem je sicer postregla z izjemnim bojem med Heliosom in Zagorjem . V zadnji sekundi dvoboja je napredovanje v polfinale Domžalčanom priboril Američan Alvin Snow , ki je zadel trojko z oddaljenosti devetih metrov. "Zagorje je bilo sproščeno in bilo je zelo zanimivo. Zmagali smo s pomočjo Fortune, kaj hitro pa bi se vse lahko obrnilo povsem drugače," je po tekmi menil domžalski trener Rado Trifunovič . Podobnega mnenja je bil tudi njegov kolega na klopi Zagorja Dušan Hauptman : "Po moji oceni smo bili celo bližje zmagi kot Helios. Za uspeh so nas prikrajšale čudne sodniške odločitve ob koncu tekme in dva izjemna meta Američana Alvina Snowa. Načeloma sem zadovoljen z našo predstavo, a žal v vrhunskem športu štejejo le zmage. Helios je bil pač srečnejši."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.