Unukova postala svetovna prvakinja

Foto: Šahovska zveza Slovenije
Foto: Šahovska zveza Slovenije
Komaj 14-letna Laura Unuk je na mladinskem svetovnem, osvojila naslov svetovne prvakinje v kategoriji do 16 let.
Oglej si celoten članek

Mladinsko svetovno prvenstvo v šahu je od 18. septembra potekalo v Južnoafriški republiki, na njem pa je nastopilo 11 slovenskih šahistov. Unukovi šlo vse po načrtih že od vsega začetka tekmovanja, odigrali so 11 partij. V drugi polovici tekmovanja je 14-letna slovenska šahistka povedla in z današnjo zmago v zadnjem kolu proti Iranki Derakhshani Dorsa tudi osvojila naslov prvakinje. Skupno je zbrala 8,5 točke.

Unukova je kljub mladosti že dve leti tudi članica slovenske ženske članske reprezentance, živi v Ljubljani in igra za Šahovski klub Komenda. Letos zbira zlate kolajne, saj je pred dvema mesecema na ekipnem evropskem prvenstvu do 18 let skupaj z Ivano Hreščak osvojila naslov prvakinj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.