Ups, Tonček uporabil besedo na S

Foto: Epa anthony randolph
Anthony Randolph s poučno izjavo.
Oglej si celoten članek

V evroligi sta se na derbiju kroga pomerila zadnja zmagovalca tega tekmovanja, Real Madrid je gostil Fenerbahce. V ponovitvi lanskega finala se je izkazal tudi evropski prvak s slovensko reprezentanco Anthony Randolph. Ta je blestel v prvem polčasu, ko je zbral 15 točk, 'bleščečo' predstavo pa je pokazal tudi v izjavi ob glavnem odmoru.

"Dosegli ste 15 točk, kako se počutite na parketu?" je bilo vprašanje novinarja, Tonček pa je v svojem jedrnatem slogu odvrnil: "To je navadno sra..., če ne dobimo tekme." Z izjavo si je seveda priboril simpatije navijačev kraljevega kluba.

Real je sicer ob polčasu vodil za sedem točk (52:45), na koncu pa je četo Željka Obradovića premagal z rezultatom 101:86. Domači košarkarji so si odločilno prednost priigrali v tretji četrtini, ki so jo dobili z devetimi točkami razlike. Randolph je bil prvi strelec tekme z 21 točkami, Klemna Prepeliča ni bilo v ekipi evropskih klubskih prvakov.

Turki so kljub porazu še vedno prvi na lestvici. V 25 krogih so zbrali 21 zmag in štiri poraze, sledijo pa jim CSKA (19-5) in Real Madrid (19-6). Omenjeni trije klubi so se že uvrstili v izločilne boje. Četrti Anadolu Efes in peta Barcelona imata trenutno 15 zmag in devet porazov.

Randolph še vedno v mislih KZS

Randolpha je pred tedni sicer v Španiji obiskal tudi selektor Slovenije Rado Trifunović. Ta v prihodnje še računa na naturaliziranega Američana, a do resnega pogovora na to temo še ni prišlo. "Obiskali smo ga v Španiji, a ga o igranju za reprezentanco nismo še nič spraševali, saj nismo želeli biti vsiljivi. Pogovori so bili bolj vljudnostni, beseda je tekla o družini in podobno. A bo zdaj napočil čas, da ga znova povprašamo," nam je po zadnji kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo dejal selektor, ki bo zdaj v ZDA obiskal tudi prva zvezdnika slovenske košarke Gorana Dragića in Luko Dončića.

Trifunović in reprezentančni direktor Matej Likar bosta Dončića v Dallasu spremljala na teksaških derbijih proti Houstonu in San Antoniu, Dragića in Miami na obračunih z Milweaukeejem in Charlottom, Phoenix nekdanjega selektorja Igorja Kokoškova pa bo na dan njunega obiska gostil Utah.

Foto: Profimedia Goran Dragić Luka Dončić

''Za nami je naporno obdobje kvalifikacij za svetovno prvenstvo. V teh dneh s strokovnim štabom že pripravljamo temeljite analize, hkrati pa imamo skupaj z vodstvom zveze pogled že usmerjen v prihodnost. Poleg kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2021, ki se bodo začele novembra,  imamo v mislih tudi morebitne kvalifikacije za olimpijske igre. Upamo, da nam bo FIBA namenila posebno povabilo na enega izmed kvalifikacijskih turnirjev. V kolikor vabilo prejmemo verjamem, da se bomo na tem turnirju predstavili v najmočnejši zasedbi. Že med delovnim obiskom v Španiji sva z direktorjem reprezentance Matejem Likarjem spoznala, da igralcem osebni stik in odkrita izmenjava mnenj veliko pomeni. Tako smo se odločili, da v teh dneh odpotujeva še v Združene države Amerike. Za uvod se bova v Dallasu sestala z Luko Dončićem ter njegovimi trenerji in nadrejenimi, ter se pogovorili o morebitnem reprezentančnem poletju prihodnje leto. Prav tako pa se veseliva srečanja z Goranom Dragićem, ki je v preteklosti naredil zelo veliko za našo reprezentančno košarko in je bil na zadnjem evropskem prvenstvu pravi vodja reprezentance," je pred potjo čez lužo dejal Trifunović.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.