Šport > Košarka
1152 ogledov

Ups, Tonček uporabil besedo na S

anthony randolph Epa
Anthony Randolph s poučno izjavo.

V evroligi sta se na derbiju kroga pomerila zadnja zmagovalca tega tekmovanja, Real Madrid je gostil Fenerbahce. V ponovitvi lanskega finala se je izkazal tudi evropski prvak s slovensko reprezentanco Anthony Randolph. Ta je blestel v prvem polčasu, ko je zbral 15 točk, 'bleščečo' predstavo pa je pokazal tudi v izjavi ob glavnem odmoru.

"Dosegli ste 15 točk, kako se počutite na parketu?" je bilo vprašanje novinarja, Tonček pa je v svojem jedrnatem slogu odvrnil: "To je navadno sra..., če ne dobimo tekme." Z izjavo si je seveda priboril simpatije navijačev kraljevega kluba.

Real je sicer ob polčasu vodil za sedem točk (52:45), na koncu pa je četo Željka Obradovića premagal z rezultatom 101:86. Domači košarkarji so si odločilno prednost priigrali v tretji četrtini, ki so jo dobili z devetimi točkami razlike. Randolph je bil prvi strelec tekme z 21 točkami, Klemna Prepeliča ni bilo v ekipi evropskih klubskih prvakov.

Turki so kljub porazu še vedno prvi na lestvici. V 25 krogih so zbrali 21 zmag in štiri poraze, sledijo pa jim CSKA (19-5) in Real Madrid (19-6). Omenjeni trije klubi so se že uvrstili v izločilne boje. Četrti Anadolu Efes in peta Barcelona imata trenutno 15 zmag in devet porazov.

Randolph še vedno v mislih KZS

Randolpha je pred tedni sicer v Španiji obiskal tudi selektor Slovenije Rado Trifunović. Ta v prihodnje še računa na naturaliziranega Američana, a do resnega pogovora na to temo še ni prišlo. "Obiskali smo ga v Španiji, a ga o igranju za reprezentanco nismo še nič spraševali, saj nismo želeli biti vsiljivi. Pogovori so bili bolj vljudnostni, beseda je tekla o družini in podobno. A bo zdaj napočil čas, da ga znova povprašamo," nam je po zadnji kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo dejal selektor, ki bo zdaj v ZDA obiskal tudi prva zvezdnika slovenske košarke Gorana Dragića in Luko Dončića.

Trifunović in reprezentančni direktor Matej Likar bosta Dončića v Dallasu spremljala na teksaških derbijih proti Houstonu in San Antoniu, Dragića in Miami na obračunih z Milweaukeejem in Charlottom, Phoenix nekdanjega selektorja Igorja Kokoškova pa bo na dan njunega obiska gostil Utah.

Goran Dragić Luka Dončić | Avtor: Profimedia Trifunović v kvalifikacijah za SP ni mogel računati na najboljša slovenska košarkarja. Profimedia

''Za nami je naporno obdobje kvalifikacij za svetovno prvenstvo. V teh dneh s strokovnim štabom že pripravljamo temeljite analize, hkrati pa imamo skupaj z vodstvom zveze pogled že usmerjen v prihodnost. Poleg kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2021, ki se bodo začele novembra,  imamo v mislih tudi morebitne kvalifikacije za olimpijske igre. Upamo, da nam bo FIBA namenila posebno povabilo na enega izmed kvalifikacijskih turnirjev. V kolikor vabilo prejmemo verjamem, da se bomo na tem turnirju predstavili v najmočnejši zasedbi. Že med delovnim obiskom v Španiji sva z direktorjem reprezentance Matejem Likarjem spoznala, da igralcem osebni stik in odkrita izmenjava mnenj veliko pomeni. Tako smo se odločili, da v teh dneh odpotujeva še v Združene države Amerike. Za uvod se bova v Dallasu sestala z Luko Dončićem ter njegovimi trenerji in nadrejenimi, ter se pogovorili o morebitnem reprezentančnem poletju prihodnje leto. Prav tako pa se veseliva srečanja z Goranom Dragićem, ki je v preteklosti naredil zelo veliko za našo reprezentančno košarko in je bil na zadnjem evropskem prvenstvu pravi vodja reprezentance," je pred potjo čez lužo dejal Trifunović.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.