Uradno: Alex Song odhaja v Barcelono

Foto: EPA
Foto: EPA
Angleški nogometni klub Arsenal je oznanil, da je z Bracelono dosegel dogovor o prestopu Kamerunca Alexa Songa. Čeprav je Arsene Wenger še pred dnevi zatrjeval, da Song ni naprodaj, si je Francoz očitno vendarle premislil.
Oglej si celoten članek

Foto: Reuters Alex Song Arsenal Chelsea Premier League Anglija liga prvenstvo Trener angleškega prvoligaša Arsene Wenger se je pred dnevi jezil nad pisanjem španskih medijev, ki so Alexa Songa že videli v dresu Barcelone, sedaj pa je londonski klub na svoji spletni strani razkril, da sta kluba dosegla dogovor. ''Ničesar ne vem o Songu, osredotočen sem na tekmo,'' je pred začetkom premierligaškega tekmovanja povedal Wenger in dodal, da bi do prestopa ''lahko prišlo''.

Francoz se z izgubo kamerunskega nogometaša ne obremenjuje preveč, saj zaupa v kvalitete svoje ekipe. ''Imamo devet ali deset vrhunskih vezistov. Na tem področju imamo veliko prostora,'' je povedal trener Arsenala. Po pisanju španskih medijev naj bi Alex Song za Katalonce zaigral že na tekmi superpokala, ko se bosta na Camp Nou pomerila Barcelona in Real Madrid.

Kluba sta imela nekaj težav pri dogovoru o ceni prestopa, saj so Katalonci ponujali 15 milijonov evrov, medtem ko so jih v Angliji zahtevali 25. Srečali so se pri nekje na sredini, in sicer pri 19 milijonih, odškodnino za primer prestopa v drug klub pa je Barcelona postavila na 80 milijonov evrov.

Foto: EPA arsenal wolverhampton wenger Song je nogometaš, ki ga bo novi trener Barcelone Tito Vilanova koristil za obrambne naloge namesto Seydouja Keitaja. Znan je po dolgih in natančnih podajah v napadalno polovico. V sedemletni poklicni karieri - začel jo je v Bastii v Franciji - je odigral 182 tekem v angleški prvi ligi in dosegel deset zadetkov. Alex Song je druga in hkrati zadnja okrepitev Barcelone v tej sezoni. Medtem ko ima bočni branilec Jordi Alba, ki se je Kataloncem pridružil na začetku poletja, več ali manj zagotovljeno mesto v ekipi, se bo moral Song zanj truditi v družbi Sergia Busquetsa in Javierja Mascherana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.