Uradno: Klobučar v Olimpiji

Foto: Žurnal24 Jaka Klobučar je ob vrnitvi v dres Olimpije igral 15 minut in dal pet točk. (Fot
O prestopu dolenjskega branilca iz Partizana v Union Olimpijo smo že poročali, zdaj so vest uradno potrdili tudi v klubu. Jaka Klobučar bo do konca sezone član zmajev.
Oglej si celoten članek

Union Olimpija bo v ligo Telemach vstopila okrepljena s slovenskim branilcem Jako Klobučarjem, ki je v letošnji sezoni nosil dres beograjskega Partizana. Klobučar, ki v ligi NLB za Union Olimpijo ne bo smel nastopiti, se bo soigralcem pri vadbi kljub temu pridružil že kmalu. Štiriindvajsetletnik iz Novega mesta je za Union Olimpijo nastopal že v sezonah 2008/09 in 2009/10, letos pa je klub z njim sklenil pogodbo do konca tekmovalne sezone.

Klobučar (198 centimetrov, 1987) velja za otroka novomeške Krke, kjer je dve sezoni prebil v članski ekipi. Svojo kariero je nadaljeval v Ljubljani pri Geoplinu Slovanu, kjer se je kalil tri sezone. Sledila je selitev v Union Olimpijo, kjer je nastopal do konca sezone 2009/10, ko je Ljubljano zapustil in odšel v beograjski Partizan, po končanem rednem delu lige NLB pa se slovenski reprezentant znova vrača k Unionu Olimpiji.

V svoji karieri je bil član vseh mlajših reprezentanc Slovenije, redno pa nastopa tudi za člansko reprezentanco. Za velik uspeh šteje tretje mesto z reprezentanco Slovenije do 20 let na evropskem prvenstvu leta 2006 v Turčiji, kjer je bil eden od nosilcev igre. Od leta 2007 je bolj ali manj standardni igralec slovenske članske reprezentance, s katero je leta 2009 nastopil tudi na eurobasketu na Poljskem in osvojil zgodovinsko četrto mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.