Šport > Košarka
22 ogledov

Uradno: Klobučar v Olimpiji

Jaka Klobučar je ob vrnitvi v dres Olimpije igral 15 minut in dal pet točk. (Fot Žurnal24 main
O prestopu dolenjskega branilca iz Partizana v Union Olimpijo smo že poročali, zdaj so vest uradno potrdili tudi v klubu. Jaka Klobučar bo do konca sezone član zmajev.

Union Olimpija bo v ligo Telemach vstopila okrepljena s slovenskim branilcem Jako Klobučarjem, ki je v letošnji sezoni nosil dres beograjskega Partizana. Klobučar, ki v ligi NLB za Union Olimpijo ne bo smel nastopiti, se bo soigralcem pri vadbi kljub temu pridružil že kmalu. Štiriindvajsetletnik iz Novega mesta je za Union Olimpijo nastopal že v sezonah 2008/09 in 2009/10, letos pa je klub z njim sklenil pogodbo do konca tekmovalne sezone.

Klobučar (198 centimetrov, 1987) velja za otroka novomeške Krke, kjer je dve sezoni prebil v članski ekipi. Svojo kariero je nadaljeval v Ljubljani pri Geoplinu Slovanu, kjer se je kalil tri sezone. Sledila je selitev v Union Olimpijo, kjer je nastopal do konca sezone 2009/10, ko je Ljubljano zapustil in odšel v beograjski Partizan, po končanem rednem delu lige NLB pa se slovenski reprezentant znova vrača k Unionu Olimpiji.

V svoji karieri je bil član vseh mlajših reprezentanc Slovenije, redno pa nastopa tudi za člansko reprezentanco. Za velik uspeh šteje tretje mesto z reprezentanco Slovenije do 20 let na evropskem prvenstvu leta 2006 v Turčiji, kjer je bil eden od nosilcev igre. Od leta 2007 je bolj ali manj standardni igralec slovenske članske reprezentance, s katero je leta 2009 nastopil tudi na eurobasketu na Poljskem in osvojil zgodovinsko četrto mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.