Uradno: Villa je član Barçe!

Foto: Žurnal24 David Villa je slekel dres Valencie in bo oblekel dres katalonskega ponosa. (Fot
Včeraj še ugibanja, danes je uradno. Predsednik Valencie Manuel Llorente je potrdil, da je David Villa za 40 milijonov evrov prestopil v Barcelono. 28-letnik se pred tem s Španijo odpravlja še na SP.
Oglej si celoten članek
Villa bo v Barcelono odpotoval v četrtek. Po opravljenem zdravniškem pregledu ga bodo javnosti kot igralca katalonskega kluba predstavili v petek ob 12.30.

Za prvi večji prestop v tem poletnem prestopnem roku je poskrbela Barcelona. Manuel Llorente, predsednik Valencie, je na novinarski konferenci potrdil, da so se dogovorili za prestop Davida Ville. Za asturijskega napadalca bo ponos Katalonije plačal 40 milijonov evrov. Podpisal bo štiriletno pogodbo, so potrdili tudi pri Barceloni. "Kot veste, bi to kupčijo lahko izvedli že lani, a smo menili, da nam lahko pomaga v Ligo prvakov. S tretjim mestom v ligi nam je to tudi uspelo. V težkih ekonomskih časih smo potrebovali nekaj denarja. Nam je bilo najbolj pomembno, da ostanemo plačilno zmožni. Mislimo, da je to dobra kupčija. Ob tem se je tudi igralec strinjal, da odide v Barcelono," je dejal Llorente.

Športni direktor Barcelone Txiki Begiristain je že v torek dejal, da bi bil Villa pravi profil igralca za njihov klub, češ da bi se v napadu zelo dobro ujel z Lionelom Messijem. Zdaj se bo to tudi zgodilo. Barcelona zaradi tega prestopa ne bo "obubožala", saj moštvo zapušča Thierry Henry (odhaja v ameriško MLS) in najverjetneje tudi Zlatan Ibrahimović (odhaja v enega od angleških klubov).

David Villa se je star 17 let pridružil Sportingu iz Gijona. V drugi ligi je v dveh sezonah zabil 38 golov. Leta 2003 ga je za tri milijone evrov kupila Zaragoza. Zanje je dal v dveh sezonah 31 golov in leta 2004 v finalu Kraljevega pokala zadel za zmago nad Realom Madridom. Za 12 milijonov je leta 2005 prestopil v Valencio. S 25 goli je bil drugi strelec tiste sezone. Leta 2008 je do zmage v španskem pokalu pomagal še Valencii. Tistega leta je Valencia zavrnila 40 milijonov evrov visoko ponudbo s strani Reala in z njim podaljšala do leta 2014. V letošnji sezoni je dal 21 golov in ekipi pomagal do tretjega mesta. Za špansko reprezentanco igra od leta 2005. Na 55 tekmah je dal še 36 golov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.