Urugvaj bi stoletnico slavil s prvenstvom

Foto: EPA
Foto: EPA
Urugvaj bo leta 2030 praznoval stoletnico osvojitve naslova svetovnega prvaka v nogometu na prvem svetovnem prvenstvu leta 1930.
Oglej si celoten članek

Za to priložnost bo Urugvaj morda skušal dobiti organizacijo mundiala, projekta pa bi se lahko lotil skupaj s sosedo, sicer nogometno veliko nasprotnico Argentino.

Zamisel je predstavil predsednik Argentine. Mauricio Macri je ob obisku v Urugvaju, kjer je skušal tudi otopliti odnose, ki so se zaostrili med mandatom njegove predhodnice Cristine Kirchner, pozval k tkanju nogometnih vezi. "Ni boljšega načina, da dobro sodelujemo, kot je skupna organizacija svetovnega prvenstva v nogometu," je dejal Macri.

Državniki živijo z nogometom

Leta 1930 je Urugvaj v finalu prvega svetovnega prvenstva premagal prav Argentino s 4:2. Sto let zatem bosta državi skupaj skušali poseči čim višje. Njegov urugvajski kolega v predsedniški vlogi, Tabare Vasquez, bo zamisel verjetno podprl - nenazadnje sta oba moža zagreta nogometna privrženca. Macri je bil nekoč celo predsednik enega največjih klubov v Argentini Boca Juniors, Vasquez je podobno vlogo opravljal v urugvajskem klubu Progreso.

Južna Amerika je nazadnje gostila SP leta 2014, v Argentini pa je bil zadnji mundial leta 1978. Naslednji prvenstvi bosta daleč od obeh držav, leta 2018 v Rusiji, 2022 pa v Katarju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.