Urugvajci z golom Cavanija premagali branilce naslova

Foto: Epa edinson cavani
V tekmi za prvo mesto so slavili urugvajski nogometaši.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Urugvaja so zahvaljujoč zadetku Edinsona Cavanija v 82. minuti tekme proti branilcem naslova južnoameriškega prvenstva, Čilencem, z zmago z 1:0 osvojili prvo mesto v skupini C.

Tako Ekvador kot Japonska sta po remiju (1:1) ostala brez izločilnih bojev na Copi Americi.

Na stadionu Maracana v Rio de Janeiru so Urugvajci prehiteli vodilne v skupini, Čilence, in končali prvi del prvenstva s sedmimi točkami, Čilenci so jih zbrali šest.

Urugvaj se bo v soboto tako na izpadanje v Salvadorju pomeril s Perujem, Čile pa bo obrambo naslova prvaka Južne Amerike in lov na tretjo zaporedno zvezdico nadaljeval v petek v Sao Paulu, ko se bo pomeril s Kolumbijo.

Foto: Epa cavani suarez

V preostali tekmi skupine C je Shoya Nakajima v belo Horizonteju popeljal Japonce v vodstvo v 15. minuti, a prednost ni dolgo trajala, saj so Ekvadorci 20 minut pozneje preko Angela Mene izenačili.

Japonska je tako končala na tretjem mestu skupine C z dvema točkama, prav tako Paragvaj v skupini B. A v četrtfinale je kot najboljša tretjeuvrščena reprezentanca napredoval Paragvaj, zahvaljujoč boljši gol-razliki.

Paragvaj zdaj v četrtek v Porto Alegreju čaka gostiteljica Brazilija. Preostali četrtfinalni par je Argentina - Venezuela, tekma bo v petek v Rio de Janeiru.

Copa America, četrtfinale:

petek, 28. junij:
2.30 Porto Alegre: Brazilija - Paragvaj
21.00 Rio de Janeiro: Venezuela - Argentina

sobota, 29. junij:
1.00 Sao Paulo: Kolumbija - Čile
21.00 Salvador: Urugvaj - Peru

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:46 26. Junij 2019.

    Google trenutno plačuje od 17.000 do 22.000 dolarjev za delo na spletu od doma. K tej dejavnosti sem se pridružil …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.