Urugvajska dilema za Real: Cavani ali Suárez?

Foto: EPA
Foto: EPA
Edinson Cavani je ime, ki se že od začetka prestopnega roka pojavlja v povezavi s prestopom v madridski Real. Željo Urugvajca, da prestopi v špansko prestolnico, sta potrdila tudi njegova starša.
Oglej si celoten članek

Napadalec Edinson Cavani je ljubljenec navijačev Napolija, Urugvajec je z naskokom prvi strelec "južnjakov". Dolgolasec je v preteklih tednih že večkrat namignil, da si želi prestopa na stadion Santiago Bernabéu. To je v oddaji Futboleros na MARCA TV potrdil tudi njegov oče Luis Cavani in s tem le še podkrepil trditve Edinsonove matere, ki je podobno povedala pred dnevi.

"Edinson bi rad igral za ekipo, kot je Real Madrid. To si želi in je pripravljen na selitev. Svojo željo nam je zaupal v zasebnosti doma, kajti če bi javno rekel, da si želi zapustiti Neapelj, to ne bi bilo dobro sprejeto s strani navijačev Napolija," je dejal oče Luis.

Prva tarča ostaja Gareth Bale

Nato je Edinsonov oče razkril še, da bo dogovor težko doseči, čeprav v kratkem pričakuje začetek pogajanj med italijanskim in španskim podprvakom.

"Imeli smo kontakt z odvetniki Reala, sedaj pa čakamo, da stik navežeta tudi oba kluba. Bilo bi odlično, če bi se kluba hitro dogovorila. Kdo ne bi želel igrati za Real Madrid? A prestop ni odvisen le od Edija. Govorimo o 65 milijonih evrov in Napoli ne bo sprejel nič manj. A igralčeva želja ni, da ostane v Neaplju," je zaključil Luis.

Real Madrid se zanima še za enega urugvajskega napadalca, prvega strelca Liverpoola, kontroverznega Luisa Suáreza. Ker vse kaže na to, da bo Gonzalo Higuaín zapustil špansko prestolnico, bo en napadalec gotovo prišel v Madrid. A veliko je odvisno tudi od tega, ali bo Florentinu Pérezu v klub uspelo zvabiti pregrešno dragega Valižana Garetha Balea.

Cavani ima pogodbo z Napolijem sklenjeno do leta 2017.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:41 18. Junij 2013.

    Kavani pejt u Madrid, da ne bodo še večji kanon fotr kot so že...:-)))) Visca Barca...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.