Šport > Nogomet
5 ogledov

Urugvajska dilema za Real: Cavani ali Suárez?

Cavani Napoli Siena Serie A Italija liga prvenstvo EPA
Edinson Cavani je ime, ki se že od začetka prestopnega roka pojavlja v povezavi s prestopom v madridski Real. Željo Urugvajca, da prestopi v špansko prestolnico, sta potrdila tudi njegova starša.

Napadalec Edinson Cavani je ljubljenec navijačev Napolija, Urugvajec je z naskokom prvi strelec "južnjakov". Dolgolasec je v preteklih tednih že večkrat namignil, da si želi prestopa na stadion Santiago Bernabéu. To je v oddaji Futboleros na MARCA TV potrdil tudi njegov oče Luis Cavani in s tem le še podkrepil trditve Edinsonove matere, ki je podobno povedala pred dnevi.

"Edinson bi rad igral za ekipo, kot je Real Madrid. To si želi in je pripravljen na selitev. Svojo željo nam je zaupal v zasebnosti doma, kajti če bi javno rekel, da si želi zapustiti Neapelj, to ne bi bilo dobro sprejeto s strani navijačev Napolija," je dejal oče Luis.

Prva tarča ostaja Gareth Bale

Nato je Edinsonov oče razkril še, da bo dogovor težko doseči, čeprav v kratkem pričakuje začetek pogajanj med italijanskim in španskim podprvakom.

"Imeli smo kontakt z odvetniki Reala, sedaj pa čakamo, da stik navežeta tudi oba kluba. Bilo bi odlično, če bi se kluba hitro dogovorila. Kdo ne bi želel igrati za Real Madrid? A prestop ni odvisen le od Edija. Govorimo o 65 milijonih evrov in Napoli ne bo sprejel nič manj. A igralčeva želja ni, da ostane v Neaplju," je zaključil Luis.

Real Madrid se zanima še za enega urugvajskega napadalca, prvega strelca Liverpoola, kontroverznega Luisa Suáreza. Ker vse kaže na to, da bo Gonzalo Higuaín zapustil špansko prestolnico, bo en napadalec gotovo prišel v Madrid. A veliko je odvisno tudi od tega, ali bo Florentinu Pérezu v klub uspelo zvabiti pregrešno dragega Valižana Garetha Balea.

Cavani ima pogodbo z Napolijem sklenjeno do leta 2017.

Komentarjev 1
  • Merkava4 22:41 18.junij 2013.

    Kavani pejt u Madrid, da ne bodo še večji kanon fotr kot so že...:-)))) Visca Barca...