Šport > Nogomet
20 ogledov

''Želim, da je najbolje plačan na svetu''

cristiano ronaldo EPA
Florentino Pérez, predsednik Real Madrida, je zatrdil, da ne namerava prodati Cristiana Ronalda. Španski poslovnež je Portugalcu pripravljen ponuditi novo pogodbo, ki ga bo zadržala na Santiagu Bernabéu.

Cristiano Ronaldo ostaja član Real Madrida, je prepričan predsednik kluba Florentino Pérez. Španec namerava storiti vse, kar je v njegovi moči, da bi CR7 postal najbolje plačani nogometaš na svetu.

Ronaldo je pred meseci dejal, da si želi oditi iz Reala, kar je prestrašilo vodstvo kraljevega kluba, čeprav je José Mourinho takrat zatrdil, da ga Ronaldo sploh ne skrbi. Najboljši strelec letošnje sezone Lige prvakov (12) je bil nezadovoljen, ker mu v klubu niso ponudili podaljšanja pogodbe, ki poteče leta 2015.

Pérez je v intervjuju za radijsko postajo El Larguero dejal, da je žalost minila, Ronaldo pa naj bi v prihajajočih letih ostal steber španskega viceprvaka. ''Ne vem, če je dobil ponudbo PSG. Lani mi je povedal, da je žalosten, in zagotovil sem mu, da bomo storili vse, da bo srečen. Preživljal je težke trenutke, ki so zdaj za njim. Od takrat dalje je bil njegov odnos spektakularen - Cristiano je bil vzor vsem in z nikomer ni imel težav,'' je povedal Pérez in dodal: ''On je najboljši na svetu. Okrog njega želimo zgraditi prihodnost Real Madrida. Želim si, da bi bil najbolje plačani nogometaš na svetu.''

cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA
Nekaj časa se je namigovalo, da bo Real stežka pariral 20 milijonski ponudbi, kolikor bi Ronaldo v eni sezoni zaslužil pri PSG, Pérez pa je razkril, da se je Real prav iz finančnih razlogov umaknil iz lova na Neymarja. ''Pred tremi leti bi lahko podpisali z Neymarjem, vendar se je odločil za podaljšanje s Santosom. On je odličen nogometaš in podpisal bi z njim, če pogoji ne bi zamajali klubskega 'ekosistema'. Morali smo se pogajati s klubom, očetom in investicijskim skladom. Prestop bi nas stal 150 milijonov. Ne vem, koliko je plačala Barça,'' je povedal Španec.

O Kakáju bosta odločala trener in Zidane

Real bi lahko nekaj denarja privarčeval s prodajo Kakája, ki mu pogodba poteče čez dve leti, odločitev pa bosta sprejela trener kluba in športni direktor Zinedine Zidane. ''Zidane in trener se bosta odločila. Kaká je pripomogel k podaljšanju pogodb s sponzorji. Zahvaljujoč njemu in ostalim smo prišli do 400 milijonov evrov. Imel je smolo s poškodbami, nato je prišel še Özil,'' je povedal Pérez.

S selitvijo v Real se povezuje še nekatera zveneča imena, kot sta Gareth Bale in Edinson Cavani, vprašanje pa je, kakšna bo prihodnost Xabija Alonsa, ki mu pogodba poteče čez 12 mesecev. ''Zelo smo zadovoljni z Alonsom. Do konca ima še eno leto in trener iz Zidane bosta vedela, kaj narediti. Težko ga je zamenjati. Z njim imamo največje težave, vendar želimo še nekaj časa uživati v njegovi družbi,'' je zaključil Pérez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.