Šport > Nogomet
13 ogledov

Kazen za Mourinha in Ronalda

jose mourinho EPA
Šef Reala Madrida José Mourinho bo moral zaradi izključitve na finalni tekmi španskega pokala, kjer ga je na tribune poslal glavni sodnik Carlos Clos Gómez, prestati kazen dveh tekem. Enaka usoda je doletela Cristiana Ronalda, ki je v 114. minuti zaradi prekrška nad Gabijem prejel rdeči karton.

José Mourinho je tekmo na Santiagu Bernabéuu, ki se je končala s presenetljivim porazom Reala Madrida, povsem mirno spremljal do 75. minute, nato pa so mu začeli popuščati živci. Portugalec si je z vstajanjem s klopi in kriljenjem z rokami prislužil kazen glavnega sodnika Carlosa Closa Gómeza, ki ga je poslal na tribune. Mourinho se je namesto na tribune odpravil kar v slačilnico.

Trener Reala, čigar slovo od Madrida je uradno potrdil predsednik kluba Florentino Pérez, je zaradi svojega vedenja prejel dve tekmi prepovedi, ki pa jih ne bo odslužil v ligi BBVA. Mourinho bo namreč ekipo lahko vodil na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah – najprej na gostovanju pri Sociedadu, nato pa še na zadnji tekmi pred domačimi navijači proti Osasuni. Če se bo odločil za selitev k Chelseaju, bo kazen dveh tekem prestal na prvih dveh obračunih Pokala FA.

Kaznovan tudi Ronaldo

Enako kazen kot njegov trener je dobil tudi napadalec Reala Cristiano Ronaldo. Portugalec si je eno tekmo pridelal s številnimi rumenimi kartoni, drugo pa z neposrednim rdečim kartonom na tekmi proti Atléticu, ko je v 114. minuti storil grob prekršek nad Gabijem. Ronaldo bo prav tako lahko zaigral proti Sociedadu in Osasuni, kazen pa do odslužil v osmini finala prihodnje sezone španskega pokala (Copa del Rey).

Atlético prekinil 14-letno sušo

Real Madrid je v finalu španskega pokala po več kot desetletju klonil proti mestnemu tekmecu Atléticu. Zmagoviti zadetek za varovance Diega Simeoneja je v 98. minuti tekme dal João Miranda, Mourinho pa se je po tekmi pritoževal, da je Atlético nezasluženo prišel do lovorike. Svojo jezo je stresel tudi nad sodnikom, ki ga je počakal v slačilnici in ga pozval, naj skupaj z Atléticom slavi doseženo zmago.

jose mourinho cristiano ronaldo | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 1
  • puksicd 15:50 23.maj 2013.

    A je ta članek prebral kakšen lektor?