Šport > Nogomet
17 ogledov

Mou čakal sodnika: "Pojdi slavit z njimi"

Mourinho Real Madrid Atletico Madrid Copa del Rey španski pokal finale Reuters
Realov trener José Mourinho je po petkovem finalu španskega kraljevega finala, ki se je za Portugalca končal z izključitvijo v drugem polčasu in porazom njegovega moštva, v slačilnici čakal na sodnika Closa Gómeza. Delivcu pravice je namenil nekaj krepkih, njun spor pa ima zdaj že kar bogato zgodovino.

"Pojdi slavit z njimi!" naj bi José Mourinho zabrusil glavnemu sodniku Closu Gómezu, ki se je s svojo ekipo po koncu tekme spustil v katakombe stadiona Santiago Bernabéu. Po poročanju MARCA TV je Portugalec na Gómeza, ki ga je izključil 15 minut pred koncem rednega dela finalne tekme španskega pokala, čakal na vratih slačilnice.

Gómez je v svojem poročilu tekme med Realom in Atléticom zapisal, da je v 75. minuti tekme "izključil trenerja Dos Santos Mourinha Felixa José Maria zaradi ponavljajočega vstajanja s klopi in protestiranja z rokami v zraku". Sodnik iz Zaragoze je najprej opozoril Mourinha, ki je nadaljeval s protestiranjem po dosojenem prekršku nad Mariem Suárezom, Portugalca pa je nato poslal s klopi.

Mourinho se kljub vsemu ni usedel na tribuno, temveč izginil v tunel, kjer je nato očitno čakal na delivca pravice. Portugalec se skupaj z rojakom Cristianom Ronaldom ni pojavil na podelitvi pokala in kolajn, je pa spregovoril na novinarski konferenci.

"Raje bi gledal tekmo iz Vietnama"

Tam sicer ni preveč direktno okrcal Gómeza, vsaj ne tako kot v sezoni 2010/11, ko je po tekmi s Sevillo Mourinho pred novinarje prišel z listom, kjer je bilo zapisanih "Gómezovih 13 napak", ki so vključevale nedosojene prekrške, prepovedane položaje in rumene kartone. 

"Jaz ne bom prebral vseh napak, ker če bom, potem me naslednji teden ne bo več tukaj. List bom pustil tukaj, če ga hočete, napisan je v Wordu, kar je sploh dobro. 13 napak ... Mamma mia ... Kot gledalec ne bi dal niti enega evra, da bi si ogledal to tekmo. Če bi bil doma, bi si na televiziji odprl Eurosport in raje gledal tekmo iz Vietnama," je takrat na Gómeza besnel Mourinho.

Mourinho Clos Gomez Real Madrid Atletico Madrid Copa del Rey španski pokal final | Avtor: EPA EPA
Njegovo vladavino pri Realu, ki naj bi se kmalu končala, španski mediji dan po porazu z Atléticom ne označujejo za polom, a priznavajo, da je Portugalec "zaostal za pričakovanji". Pri prejšnjih klubih, Portu, Chelseaju in Interju, je namreč osvojil vsaj dve trofeji na sezono, pri Realu pa le eno, v letošnji sezoni denimo le superpokal, ki ga je večkrat označil za "najmanj pomembno" in "najmanjšo" lovoriko.

158,5 milijona evrov in 14 igralcev premalo za uspeh

"Njegovo povprečje pri Realu je po 158,5 milijona vloženih evrov in 14 nakupih igralcev ostalo pod pričakovanji, kar je z določeno mero arogance po porazu z Atléticom priznal tudi sam: 'Kar bi bila za nekatere trenerje fantastična sezone, je bil zame polom.'" pišejo na spletni strani športnega dnevnika AS.

"Sprejel je cilj popeljati Real nazaj med evropsko elito, potem ko kraljevi klub šestkrat zapored ni prišel dlje od osmine finala Lige prvakov, kar se je zgodilo tudi takrat, ko je Porto zamenjal s Chelseajem ('Če bi si želel lahko delo ... Bi ostal v Portu na lepem modrem stolu, z Ligo prvakov, Bogom, po Bogu pa bi bil jaz!' je nekoč dejal)."

Pri Realu je začel za uspeh predstavljati tri uvrstitve v polfinale Lige prvakov, dodajajo pri AS. "Madrid išče svojo 'Décimo' (deseti naslov Lige prvakov, op. a.), jaz svojega tretjega," je vedno znova ponavljal, kot da bi klub in on živela povsem ločeno. Pred kratkim je novinarjem zrecitiral seznam 18 trenerjev, ki so v zadnjih 21 letih skupaj zbrali zgolj dva polfinala več, a "pozabil" na Jorgeja Valdana in Vicenteja del Bosqueja, ki je z Realom v štirih polfinalih Ligo prvakov dvakrat tudi osvojil.

"Barcelona je najboljša ekipa zadnjih 30 let," je ena zadnjih "perl" Portugalca, ki po lastni izjavi z začetka 90. let prejšnjega stoletja Barcelono tako ali tako "vedno nosi v srcu".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.