Šport > Nogomet
19 ogledov

Zdravilo za žalost: Cristiano hoče 500 tisoč na teden!

Ronaldo Real Madrid Manchester City Liga prvakov EPA
Realov zvezdnik Cristiano Ronaldo hoče postati prvi nogometaš na svetu, ki bi na teden zaslužil več kot 500 tisoč evrov, poročajo svetovni mediji. "Žalostni" Portugalec želi tako ublažiti udarec novega zakona.

Ta je vse od prihoda Davida Beckhama k Realu Madridu pred leti predvideval velike davčne olajšave posameznikom, ki v Španiji zaslužijo velike denarne zneske. Trenutna vlada s premierjem Marianom Rajoyem bo t. i. "Beckhamovemu zakonu" v času vseevropske krize naredila konec, kar se bo močno poznalo tudi na prihodkih Cristiana Ronalda.

Portugalski zvezdnik je pred tedni izrazil "žalost" nad stanjem v kraljevi prestolnici, ki naj po njegovih besedah ne bi bila posledica denarnih nagrad, a je bilo, kot kaže, v ozadju ravno to. Zdaj naj bi si Portugalec želel kar podvojeno plačo, kar bi ga prepričalo o tem, da ga imajo pri belem baletu še naprej radi.

Ronaldo je najbolje plačani igralec na svetu postal nemudoma po prihodu na Santiago Bernabéu, ko je leta 2009 podpisal pogodbo, ki mu je prinašala 250 tisoč evrov na teden. Po treh letih so ga z bogatejšimi pogodbami med drugim prehiteli Samuel Eto'o, Didier Drogba, NeymarWayne Rooney in, kar je morda najbolj pomembno, tudi Lionel Messi.

Madridski klub ima trenutno v lasti 50 odstotkov pravic do Ronaldove znamke, kjer je po prihodkih (prodaje dresov itn.) prehitel tudi nespornega kralja Davida Beckhama. Njegove zgode in nezgode okrog prenovljene pogodbe še naprej z zanimanjem spremljata Manchester City in Paris Saint-Germain. Ronaldo ima podpisano pogodbo do leta 2015, odkupna klavzula pa naj bi bila previsoka tudi za City in PSG.

Komentarjev 5
  • Merkava4 21:42 30.september 2012.

    Ma zdej me pa nben več ne bo prepričal, da ni "žalostni toplovodar"!!! Če Real to izsiljevanje sprejme so navadne ritke pa idijoti...V nedeljo bo El klasiko pa mu bo Dani zlomu nogo - pa pol?????

  • mia 17:57 30.september 2012.

    tvoj želodec najbrž ne ve, kako je biti lačen, brez strehe nad glavo ali kako je, če te zebe? otrok nimaš ali pa so na visokih položajih in jim nič ne manjka, ker kradejo in goljufajo uboge.

  • Avatar skeptik
    skeptik 17:26 30.september 2012.

    Žalostno, ja. Tudi take nepravilnosti povzročajo krize, saj se 90% finančnih resursov porazdeli med 10% populacije. Mogoče je odstotek še bolj drastičen. Predvsem pa je to en velik revež od človeka, ki je popolnoma izgubil kompas, zapadel v ...prikaži več vrtinec pohlepa in samovšečnosti ter leze proti dnu."Ni bogat tisti, ki dosti ima, ampak tisti, ki malo potrebuje"