Šport > Nogomet
13 ogledov

Realov pokal ''stane'' 86 milijonov evrov

florentino perez luis figo EPA
Florentino Pérez, predsednik madridskega Reala, praznuje deseto obletnico na čelu kraljevega kluba. Španski poslovnež je za okrepitve v zadnjem desetletju zapravil 860 milijonov evrov in osvojil borih deset lovorik.

Predsednik madridskega Reala Florentino Pérez je v desetih letih porabil 860 milijonov evrov in se podpisal pod nekatere najbolj odmevne selitve na Santiago Bernbéu.

Pérez je v času vodenje kraljevega kluba zbral le deset lovorik, kar je občutno premalo za klub takšnega kova, kot je madridski Real. Galaktiki so pod Pérezovim predsedovanjem osvojil Ligo prvakov, tri ligaške naslove, španski pokal, tri superpokale, Uefin super pokal in Medcelinski pokal. Drugače povedano: Pérez je na lovoriko v povprečju zapravil 86 milijonov evrov!

V času njegovih dveh mandatov se je zamenjalo osem trenerjev, največ uspeha pa je imel španski selektor Vicente del Bosque. Pérez pri okrepitvah nikoli ni skoparil. V prvi sezoni na čelu Reala je zapravil 120 milijonov evrov in med drugim prepričal Luísa Figa, da se je s Camp Noua preselil na Santiago Bernabéu. V naslednjih treh letih so ekipo okrepili Zinedine Zidane, Ronaldo in David Beckham. Sledilo je obdobje Ramóna Calderóna, ki je Realu predsedoval od leta 2006 do 2009, nato pa se je zmagovito vrnil Pérez, ki se je proslavil s prihodom Cristiana Ronalda, Kakája in Xabija Alonsa. Real naj bi samo v obdobju od leta 2005 do 2010 zapravil 400 milijonov evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.