Šport > Nogomet
17 ogledov

Barça ogroža Moujev največji dosežek

barcelona prvaki španija Reuters
Barcelona je v 36. kolu lige BBVA premagala Valladolid in ohranila možnosti za izenačitev rekorda Real Madrida, ki je v lanski sezoni zbral 100 točk. Katalonci bodo imeli priložnost, da Joséju Mourinhu zadajo še zadnji udarec, preden se Portugalec dokončno poslovi od Madrida.

Barcelona ima dve tekmi pred koncem sezone španske nogometne lige na svojem računu 94 točk in še vedno ostaja dobro na poti do izenačitve rekorda Real Madrida.

José Mourinho, ki je v treh letih osvojil tri lovorike, je največji dosežek zabeležil v lanski sezoni, ko so njegovi varovanci v ligaškem tekmovanju nanizali rekordnih 100 točk in prekinili niz treh zaporednih naslovov Barcelone.

jose mourinho | Avtor: Reuters Reuters
Branilec španskih prvakov Gerard Piqué je še enkrat poudaril, da so namigovanja o zatonu katalonskega kluba povsem neupravičena. ''Ekipa ima še veliko ponuditi - še naprej moramo zmagovati,'' je povedal Piqué in previdno nadaljeval: ''Vedno je prostor za izboljšave. Če ne napreduješ, ostaneš zadaj in moramo se truditi, da bomo najboljši.''

Španski mediji se dan po tem, ko je Florentino Pérez uradno potrdil, da Mourinho zapušča Real, sprašujejo, ali lahko Barcelona že letos izenači največji dosežek, ki ga je Portugalec zabeležil v času bivanja na Santiago Bernabéu. ''To je velika motivacija, saj vedno gremo na zmago, predvsem za čast kluba, ki ga zastopamo. To je velik izziv. Če nam uspe doseči 100 točk in izboljšati klubski rekord (99 točk, op. a.), toliko bolje,'' je povedal Piqué in za konec podal oceno letošnje sezone. ''Mislim, da so bile predstave na zelo visokem nivoju,'' je zaključil 26-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.