Šport > Nogomet
30 ogledov

Ronaldo "resno razmišlja" o vrnitvi k Unitedu

Ronaldo Ferguson Bruce Real Madrid Manchester United Glazer naslovnica Reševalni pas/Twitter
Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo je po poročanju angleškega tabloida Daily Star v pogovoru z enim od izkušenih članov Manchestra Uniteda priznal, da je pripravljen resno razmisliti o morebitnem povratku iz Reala Madrida, kamor je kot najdražji nogometaš v zgodovini prestopil leta 2009.

"Cristiano Ronaldo je priznal, da bi se bil pripravljen senzacionalno vrniti k Manchestru Unitedu. Daily Star v nedeljo razkriva, da je Ronaldo izkušenemu članu ekipe z Old Trafforda dejal, da bi resno razmislil o tej možnosti," so zapisali pri Daily Staru.

Po poročanju istega medija je Sir Alex Ferguson, nekdanji trener in "nogometni oče" Cristiana Ronalda, dobil tudi zeleno luč lastnikov kluba, ameriške družine Glazer, ki bi skupaj z različnimi pokrovitelji zbrali nekaj več kot 77 milijonov evrov za povratek Portugalca na Old Trafford. Ronaldo je v zaenkrat še vedno rekordnem prestopu iz leta 2009 okrepil Real Madrid v zameno za 94 milijonov evrov, s pomočjo različnih pokroviteljev pa bi poleg denarja za prestop United zbral dovolj denarja tudi za plačo.

Glazerji so se vedno izkazali

"Ferguson bi 28-letnega Ronalda z veseljem pripeljal nazaj, a je vedno znova vztrajal pri tem, da bi bilo kaj takega težko izvedljivo," so zapisali pri Daily Staru. "Ima še dveletno pogodbo v Madridu, več možnosti za njegov podpis pa bi bilo ob koncu naslednje sezone. Ronalda si prav tako želi izjemno bogati francoski PSG."

Ferguson je medtem že priznal, da bo poleti v klub skušal pripeljati nogometaša najvišjega kova, češ da je denar za nakupe po njegovem mnenju verjetno že pripravljen, obenem pa je pohvalil tudi v Manchestru zelo nepriljubljene lastnike.

"Verjetno je denar že pripravljen. Glazerji so bili izjemni - vsakič, ko sem jih prosil za kaj, so se izkazali. Če bi zdaj rekel, da bi šel po kakšnega igralca, potem mislim, da bi to storili. Časi se spreminjajo. Mogoče bi lahko šel po vrhunskega igralca, če bi bilo to možno," je pred nedeljsko tekmo s Chelseajem povedal Ferguson.

Za Lewandowskega prepozni, morda Di María?

"Ni pomembno kje igrajo, če dobiš vrhunskega igralca, potem izboljša ekipo. Lansko poletje smo imeli Chicharita Hernándeza, Dannyja Welbecka in Wayna Rooneyja, ampak smo vseeno pripeljali še Robina van Persieja. Osvojili smo prvenstvo, ker imamo dobro, močno ekipo, mislim pa, da jo bomo še okrepili."

United po poročanju otoških medijev lovi tudi napadalca Borussie Dortmunda, Roberta Lewandowskega, ki pa bo bojda spoštoval dogovor in odšel k Bayernu. Z rdečimi vragi povezujejo tudi trenutnega soigralca Ronalda pri Realu Madridu, letečega Argentinca Ángela Di Marío.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.