Šport > Nogomet
20 ogledov

El Shaarawy brez oklevanja zavrnil City

stephan el shaarawy EPA
Prvi strelec AC Milana Stephan El Shaarawy je navijačem rdeče-črnih obljubil, da ne namerava zapustiti San Sira. Za Italijana se najbolj glasno zanima Manchester City, ki naj bi bil za prestop napadalca pripravljen ponuditi 25 milijonov evrov in Carlosa Téveza.

Manchester City se na vse pretege trudi, da bi napadalca AC Milana Stephana El Shaarawyja zvabil v angleško Premier ligo. ''Ne verjamem, da bom zapustil Milan,'' je povedal 20-letnik in dodal: ''Počaščen sem, da me hočejo pri Cityju, vendar si želim ostati tukaj. Srečen sem z rossoneri in čutim pripadnost klubu. Vedno sem užival polno mero zaupanja s strani kluba, Massimiliana Allegrija in soigralcev.''

El Shaarawy je v lanski sezoni italijanske nogometne lige dosegel 16 zadetkov, kar ga uvršča na tretje mesto. ''To je bila fantastična sezona, ki me je presenetila. Nisem pričakoval, da bom dosegel toliko golov, ali da bom igral za državno reprezentanco,'' je povedal zvezdnik AC Milana.

Po neuradnih podatkih naj bi Manchester City za prestop El Shaarawyja ponudil 25 milijonov evrov in Carlosa Téveza, Gazzetta dello Sport pa piše, da je Argentinec pripravljen pristati na 50-odstotno znižanje plače. Direktor kluba Adriano Galliani je zatrdil, da AC Milan za prestop prvega strelca ekipe ni dobil nobene konkretne ponudbe . ''Na mizo nismo dobili nobene ponudbe za El Shaarawyja,'' je bil jasen Italijan.

Cavani bi sodeloval z Mourinhom

edinson cavani | Avtor: EPA EPA
Medtem ko El Shaarawy očitno ostaja v Milanu, pa prvi strelec Serie A Edinson Cavani upa, da bo lahko igral pod taktirko Joséja Mourinha. Napadalec Napolija je naklonjen selitvi v poletnem prestopnem roku, najraje pa bi odšel v londonski Chelsea. ''Edini? V veselje bi mi bilo delati z njim,'' je povedal Cavani, ki je v sezoni 2012/2013 dosegel 29 golov v Serie A.

Urugvajec ima z Napolijem sklenjeno pogodbo do leta 2017, a kljub temu navezuje stike z drugimi ekipami. ''Ne vem, če se je Chelsea zanimal zame, vem pa, da bi z veseljem delal s takšnim trenerjem kot je Mourinho. V veliko čast bi mi bilo, če bi se pridružil enemu izmed velikanov, saj sem o tem sanjal kot otrok. Trenutno sem osredotočen na Urugvaj,'' je povedal Cavani in dodal, da bo o prihodnosti razmišljal po opravljenih reprezentančnih obveznostih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.