Usoda svetovnega prvaka visi v zraku

Foto: Epa eisenbichler Foto: Epa Foto: Epa
Aktualni svetovni prvak na veliki napravi je grdo padel v kvalifikacijah za tekmo v Ruki.
Oglej si celoten članek

Nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih se ni začela po željah nemškega skakalca Markusa Eisenbichlerja.

Svetovni prvak iz Seefelda je bil na uvodni tekmi sezone v Wisli žrtev nemogočih razmer, v katerih se ni najbolje znašel in s 73 metri ostal brez uvrstitve v finalno serijo.

Na Finskem, kjer bosta v soboto in nedeljo na sporedu dve zaporedni posamični preizkušnji, so se stvari začele obračati na bolje, saj je na treningu skočil kar 143 metrov. Odličnega skoka mu v kvalifikacijah ni uspelo ponoviti, ustavil se je pri solidnih 129,5 m, ob pristanku pa je izgubil nadzor nad levo smučko in pristal v snegu.

Foto: Epa

Na prvi pogled ni utrpel hujših poškodb, a je kasneje tožil zaradi bolečin v komolcu, zato je moral na dodatne preiskave v bolnišnico.

Njegov nastop na sobotni ali nedeljski tekmi je za zdaj pod vprašajem.

Kljub padcu je v kvalifikacijah, ki jih je s 139 metriv dobil slovenski adut Timi Zajc, zasedel 41. mesto.

Ruka Zajc premagal celotno konkurenco

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.